23 Haziran 2022 Perşembe

Kartaldağı'nda sevindiren yeni mahkeme kararı

 

23 Haziran 2022 10:45


Karta


ldağı'nda yapılması planlanan mermer ocağına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararına şirket tarafından yapılan itiraz reddedildi.

 

Fotoğraflar: Zeynel Aydın

PAYLAŞ

Özer AKDEMİR
İzmir

İzmir ile Aydın illeri arasındaki Kartaldağı'nda açılması planlanan mermer ocağına karşı açılan davada verilen yürütmeyi durdurma kararına şirket tarafından yapılan itiraz reddedildi.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINA İTİRAZI REDDETTİ

İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin 25/05/2022 günü verdiği yürütmeyi "durdurma kararı"na yapılan itirazı değerlendiren İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi oybirliği ile aldığı kararla itirazı reddetti.

Emerald Ltd. Şti. tarafından işletilmek istenen mermer ocağına karşı yöre halkı tepki gösteriyordu.

Mahkemenin son kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan Kartaldağı Koruma Platformu Sözcüsü Zeynel Aydın, madenle ilgili yapılan ÇED halkı bilgilendirme toplantısında köye gelen yetkililerin kendilerine "Halkın istemediği bir yatırımı biz zaten yapmayız, merak etmeyin" dediğini aktararak, "Şimdi aynı kişilerin mahkeme kararına neden itiraz ettiklerini anlamamıştık. Biz bıkmadan usanmadan yasal haklarımızı sonuna kadar kullanarak direne direne mücadele edecek ve eninde sonunda kazanacağız" diye konuştu.

 

Fotoğraflar: Zeynel Aydın

DAĞDA YENİ MADEN SONDAJLARI BAŞLATILDI

Yöre halkının mücadelesine rağmen Kartaldağı'nda madencilik yapabilmek için girişimlerin devam ettiğini aktaran Aydın şunları söyledi: "İki gün önce Büyükkale'den jenaratör ve sondaj araç gereçleriyle giren bir ekibin dağın Büyyükkale yüzünde yeniden numune alma arama çalışmasına başladıklarını duyduk. Büyükkalelilere sesleniyoruz: Kartal Dağını koruma nöbeti sizde! Tekrar ifade etmek istiyoruz ki Kartal Dağı hem doğası hem doğal örtü ve içindeki türlerin çeşitliliği açısından mutlak korunması gereken bir özel alandır. Arkeolojik kültür varlıklarını da onlara eklediğinizde dağın önemi bir kez daha çıkıyor ortaya. Kartaldağı madencilerin talanına açılmak yerine acilen koruma altına alınmalıdır."

 https://www.evrensel.net/haber/464336/kartaldaginda-sevindiren-yeni-mahkeme-karari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...