13 Ağustos 2022 Cumartesi

Kapadokya'daki yıkımın drone görüntüleri yayınlandı: Yol yapımı tüm hızıyla devam ediyor!

 

 13 Ağustos 2022 00:54


Yol yapımı nedeniyle yok edilen peri bacalarının drone görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde 2,2 km olacağı söylenen yolun büyük kısmının bittiği görülüyor.

 

Fotoğraf: Mükremin Tokmak 

 

      


Özer AKDEMİR

İddialara göre Enerya doğalgaz şirketi Ortahisar'a daha kısa yoldan boru hattı döşeyebilsin diye yapılan yol milyon yıllık peri bacalarını ve 1. derece tarihi sit korumasında ki Bizans manastırını yok edecek.

YOLUN TAM ÜSTÜNDE İKİ PERİ BACASI VAR

 


Fotoğraf: Mükremin Tokmak 

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Kapadokya’da da, milyon yılda oluşan peri bacaları ve tarihi eserlerin arasında devam eden yol yapımının drone görüntüleri yayınlandı. Çekilen görüntülerde 2,2 km olacağı söylenen yolun büyük kısmının bittiği görülüyor. İş makinelerinin manastır kompleksi olduğu bölgeye geldiği dikkat çekerken yol güzergahında iki tane peri bacasının olduğu ve yan tarafında kaya oluşumlarının bulunduğu görülüyor.

 

Fotoğraf: Mükremin Tokmak 

ALAN BAŞKANLIĞI: "YOL SAKLI MANASTIR'A 18 METRE"

Kapadokya Alan Başkanlığı ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yol güzergahının kaya oluşumların uzağından geçtiğini ileri sürerken yolun Saklı Manastır'a 18 metre yakınlıkta olduğu itiraf edilmişti.

 https://www.evrensel.net/haber/467991/kapadokyadaki-yikimin-drone-goruntuleri-yayinlandi-yol-yapimi-tum-hiziyla-devam-ediyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...