3 Ocak 2023 Salı

Hablemitoğlu suikastı davasının ilk duruşması 14 Şubat'ta yapılacak

 3 Ocak 2023 19:13


Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili açılan davada Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 14 Şubat 2023 tarihinde yapılmasına karar verdi.


Fotoğraf: DHA



 

Özer AKDEMİR

Necip Hablemitoğlu suikastı davasının ilk duruşmasının günü belli oldu. Suikastla ilgili açılan davada Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmanın 14 Şubat 2023 tarihinde yapılmasına karar verdi.

TUTUKLULUK VE DİĞER ADLİ KONTROL TEDBİRLERİ AYNEN DEVAM EDİYOR

Mahkeme tarafından açıklanan “tensip tutanağı”na göre bir kısmı tutuklu olan sanıklar “Tasarlayarak Öldürme, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma” suçlarından yargılanacaklar. Ankara Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun 11Kasım 2022 tarihli iddianamesi ile Ankara 36. Ağır CezaMahkemesi'ne açılan kamu davası bu mahkemenin görevsizlik kararı vermesi sonrası terör suçlarına bakan Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Mahkeme “Tasarlayarak Öldürme” suçundan tutuklu sanıklar; Aydın Köstem, Enver Altaylı, Mustafa Levent Göktaş ile “Tasarlayarak Öldürme ve Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma” suçlarından tutuklu sanıklar Nuri Gökhan Bozkır, Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’nun tutukluluklarının devamına karar verdi. Mahkeme sanıkların “üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir olguların bulunması, sanıkların kaçma ve delilleri karartma şüphelerinin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı”na dikkat çekti. Mahkeme ayrıca sanık Mehmet Narin’in de yurt dışı çıkış yasağı ve konutu terk etmeme tedbirlerinin devamına karar verdi.

Öte yandan mahkeme kararında yakalamalı sanıklar; Fethullah Gülen, Mustafa Özcan ve Ali Serhat Ilıcak hakkında verilen yakalama emri kararının devam edeceği dile getirildi.

BANKALAR BİRLİĞİ’NDEN SANIKLARIN TELEFON NUMARALARI İSTENDİ

Mahkemenin kararında ilginç bazı talepler de dikkat çekiyor. Mahkeme, Türkiye Bankalar Birliğine her bir sanık için ayrı ayrı müzekkere yazılarak; sanıkların müşterisi oldukları bankalara kendi irtibat numarası olarak bildirdikleri GSM ve diğer sabit numaraların mahkemeye bildirilmesini istedi. Ayrıca Türk Telekom Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılarak Ankara ilinde mevcut olan kamuya açık kullandırılan (Askeri birlik, Kamu kurum kuruluşları, Hastaneler içindeki ankesör hatları hariç) tüm ankesör hat listelerine ait bilgilerinin kendilerine iletilmesi talep ediliyor.

ÖSYM’DEN SINAV BİLGİLERİ TALEBİ

Mahkemenin en dikkat çekici isteklerinden birisi ise ÖSYM'ye her sanık açısından ayrı ayrı müzekkere yazılarak sanıkların bugüne kadar ÖSYM kapsamında girmiş oldukları tüm sınavlar ve ÖSYM'ye bildirdikleri tüm iletişim numaralarının bildirilmesi oldu. İlk üniversite giriş sınavının 1974-1975 yıllarında yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda 1944 ve 1954 doğumlu olan tutuklu sanıklardan Enver Altaylı ve Aydın Köstem’in üniversite sınavına girmemiş olmaları gerekiyor.

 https://www.evrensel.net/haber/478593/hablemitoglu-suikasti-davasinin-ilk-durusmasi-14-subatta-yapilacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...