8 Mart 2023 Çarşamba

Çine Belediyesi yine ağaç sökümüyle gündemde!

 

 08 Mart 2023 17:00


Geçtiğimiz günlerde onlarca zeytini kökleyerek başka yere taşıyan Çine Belediyesi, Nuri Dinçer adlı yurttaşın aralarında 100 yaşındaki bir zeytin ağacı da olan meyve ağaçlarını söktü.

 


Fotoğraf: Evrensel

Özer AKDEMİR

Aydın Çine Belediyesi yine bir zeytin ve ağaç söküm haberi ile gündemde. Geçtiğimiz günlerde onlarca zeytini kökleyerek başka yere taşıyan belediye bu seferde Çineli Nuri Dinçer’in aralarında 100 yaşındaki bir zeytin ağacı da olan meyve veren ağaçlarını söktü.

Çine merkezdeki Hamidabat Mahallesinde Nuri Dinçer’in dedesinden miras kalan arazideki ağaçlar Çine Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. Arazisindeki ağaçların izinsiz bir şekilde sökülmesine tepki gösteren Dinçer belediyeyi polis karakoluna şikayet etti.

“BU AĞAÇLARIN GÜNAHI NE?”

Arazinin kendisine dedesinden miras kaldığını belirten Dinçerler şöyle konuştu; “Arazi içinde dedemin eski evi vardı. Orayı yıkacağız, molozları kaldırıp etrafını açacağız dediler. Metruk bina diye yıkılmasına ses etmedim. Ancak bugün arazi içindeki 100 ve 30 yaşlarında olan iki zeytin ağacım ile meyve veren iki incir ve bir dut, bir portakal ağacımı da kepçelerle köklemişler. Bu ağaçların günahı ne? Niye söküyorsunuz?”

“NEDEN SÖKTÜLER ANLAM VEREMEDİM”

Ağaçların neden söküldüğünü anlayamadığını belirten Dinçer, “Burası eskiden itfaiyeye bitişikti. Şimdi de Pazar yerine çok yakın. Aklıma sadece pazar yerine gelenlerin araçlarını koyabileceği bir otopark yapılması için sökülmüş olabileceği geliyor. Yıkım kararı almışlar hiç haberimiz bile yok. ‘Yeni kanun çıktı, yıkar geçeriz’ diyor Fen işlerinden birisi. Böyle şey olur mu?”


“BU AĞAÇ YÜZ SENEDE MEYDANA GELDİ”

Zabıtaların ağaçları istediğiniz yere dikelim dediğini aktaran Dinçer, “Şu saatten sonra ağaçları nereye dikeceksiniz. Bir ağaç yüz sene de meydana geliyor. Haydi ağaçlar tuttu diyelim aynı verimi verir mi?” diye tepki gösterdi.

 https://www.evrensel.net/haber/484420/cine-belediyesi-yine-agac-sokumuyle-gundemde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...