18 Mart 2023 Cumartesi

Kuşadası'nın tek sulak alanı olan Kocagöl'e kepçelerle girdiler!

 

18 Mart 2023 13:00


Kuşadası’nda bulunan Kocagöl sulak alan lagününde kepçeler ve iş makineleriyle tahribat yapılıyor.



Fotoğraf: Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği


Özer AKDEMİR

Aydın'ın Kuşadası İlçesi Güzelçamlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kocagöl sulak alan lagününde kepçeler ve iş makineleriyle tahribat yapılıyor.  Kocagöl'ün önünde basın açıklaması yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) temsilcileri bir tutanak ile tahribatı belgelediler.

TABİAT PARKI İLAN EDİLMESİ İSTENİYORDU

Aydın Mahalli Sulak Alan Komisyon toplantısına katılan 50 sivil toplum örgütünün temsilcileri ve üniversitelerden uzman bilim insanları tarafından Kuşadası’nın tek sulak alanı olan Kocagöl’ün korunarak geleceğe taşınması için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın İl Şube Müdürlüğü’ne gölün Tabiat Parkı olması yönünde bir öneri sunulmuştu.

Ancak gölün avlanma hakkını alan şirket  iş makineleriyle göle girerek gölün doğal yapısı değiştirmeye ve bazı alanların da doldurularak yer kazanılmaya çalışıyor.


Fotoğraf: Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği

SU KUŞLARI OLUMSUZ ETKİLENİYOR!

Bu duruma tepki gösteren Kuşadası’nda yaşayan yurttaşlar ve kurum temsilcileri Kocagöl önünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında iş makineleriyle yapılan çalışmaların, göldeki sucul canlıların ve sazlıklarda üreme ve beslenmelerini gerçekleştiren su kuşlarını olumsuz etkilediği ve sulakalan ekosistemine zarar verildiği dile getirildi.

TUTANAK TUTULDU

Kocagöl'ün bir sulak alan lagünü olduğuna dikkat çekilen açıklamada Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden Kuşadası’nın tek sulak alanı olan Kocagöl’ün, Tabiat Parkı statüsüne alınarak korunması ve korumaya uyumlu bir şekilde Kuşadası halkının kullanması için gerekli çalışmaların yapılması istendi.

Bu tepkiler aynı zamanda Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü temsilcileri tarafından tutanağa da yansıtıldı.

 https://www.evrensel.net/haber/485255/kusadasinin-tek-sulak-alani-olan-kocagole-kepcelerle-girdiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...