12 Kasım 2014 Çarşamba

‘Soma’da kömürün karasına zeytinin acısı karıştı’


Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2014 15:54
Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Soma Yırca köyünde termik santral yapımı için 6 bin zeytinin kesilmesini protesto etti.
“Soma’da kömürün karasına zeytinin acısı karıştı” başlıklı basın açıklamasında Yırca’da yaşananlar “eşkıyalık” olarak nitelenerek, “Biz bu eşkıyalığı tanıyoruz” denildi.
Konak eski Sümerbank önünde yapılan basın açıklamasına aralarında KESK, DİSK, HDP, Dersimliler Derneği gibi birçok örgüt temsilcisinin de katılımı da oldu. Basın açıklamasında konuşan EGEÇEP Eş Dönem Sözcüsü Burçak Karaman Uysal, 7 Kasım sabahı Kolin Şirketi tarafından katledilen zeytin ağaçlarının köylünün geçim kaynağının yanı sıra koca bir kültürü temsil ettiğini dile getirdi. Yırca’da yangından mal kaçırır gibi alelacele kamulaştırılan zeytinliklerin, yargı kararının etkisizleştirilmesi için bir gecede kesildiğini aktaran Uysal, bu katliamı yapabilmek için köylülerin şirket özel güvenlikçileri tarafından dövüldüğüne dikkat çekti. Uysal, “Biz bu eşkıyalığı tanıyoruz.  Biz Gezi’de, ODTÜ’de, Çine’de, Çeşme’de, Artvin’de, Gerze’de, Tortum’da ve Validebağ’da gece yarısı çalışan iş makineleriyle halkına karşı devlet eliyle yürütülen terör, bu kez yandaşları tarafından aynı pervasızlıkla uygulanmıştır. Yırca, AKP Hükümetinin, halkını ve hukuku tanımaz, yaşam alanlarını talana açan politikalarının çarpıcı bir örneğidir. Biz bu eşkıyalığı kınıyoruz” diye konuştu. Uysal, herkesi yaşama, geleceğe ve emeğe sahip çıkmaya çağırdıklarını dile getirdi. Ozan Toprak Dede’nin ve İzmir Müzisyenler Derneğinin türküleri ile bir şenlik havasında geçen basın açıklamasında katılanlara, Yırca’nın zeytinliklerinden kesilmeden önce toplanan ilk zeytinler dağıtıldı.(İzmir/EVRENSEL)
SON DÜZENLENME TARİHİ: 13 KASIM 2014


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...