17 Mayıs 2016 Salı

EGEÇEP: Yaşam alanlarımızı kirletme, hekimime dokunma!

EGEÇEP hastalarına termik santrallerin sağlığa etkisini anlatan Doktor Hüseyin Güven hakkında başlatılan incelemeye tepki gösterdi.
EGEÇEP: Yaşam  alanlarımızı kirletme,  hekimime dokunma!
Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) hastalarına termik santrallerin sağlığa etkisini anlatan ve 15 Mayıs’taki termik santral karşıtı etkinliğe çağrı yapan broşürlerden veren Foça Devlet Hastanesinde görevli Doktor Hüseyin Güven hakkında başlatılan incelemeye tepki gösterdi. Platform yaptığı yazılı açıklamada yaklaşık 3 bin kirletici sanayi işletmesinin bulunduğu Aliağa’nın çevresinin olduğu kadar İzmir’in de havasını kirlettiğine dikkat çekildi. Yöredeki tarım arazilerine ve su havzası olan vadilere gelişigüzel yığılan bu cüruf atıklarının canlı yaşamı ve insan sağlığı açısından çok önemli bir risk oluşturduğunu belirten EGEÇEP, tüm bunlar yetmezmiş gibi Aliağa bölgesinde birçok termik santral projesinin de olduğunun altını çizdi. Yetkililerin, bilim insanlarınca tespit edilen bu çevre ve sağlık sorunu ile ilgili halk sağlığı çalışması yapmak, canlı sağlığını tehdit eden uygulamalara son vermek yerine üç maymunu oynadıklarını kaydeden EGEÇEP; bununla birlikte görevi insan sağlığını, yaşamını korumak olan hekimlere disiplin soruşturması başlatarak, sermayenin pervasız saldırılarının önünü açtığını dile getirdi. 

GÖREVİNİ YAPAN HEKİME SORUŞTURMA KABUL EDİLEMEZ
Foça Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Hüseyin Güven’in, hizmet verdiği 65 yaşındaki  hastasına termik santraller ile ilgili bilgilendirme yaptığını, bu bilgilendirme sırasında 15 Mayıs tarihinde Aliağa’da gerçekleştirilen, Türk Tabipleri Birliği tarafından da çağrısı yapılan, etkinliğin tanıtım broşürünü vermesi nedeniyle hasta yakını tarafından şikayet edildiğini aktaran EGEÇEP, bu nedenle Dr. Güven hakkında inceleme başlatıldığını belirtti. Hekimlik meslek etiği, Hipokrat yemini ve Anayasa’nın çevrenin ve sağlığın korunması ile ilgili maddelere atıfta bulunan EGEÇEP konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi; “Termik santrallere karşı acilen önlem alınması gerekirken görevini yapan hekimler hakkında disiplin soruşturması başlatılması kabul edilemez. Dr. Hüseyin Güven hakkındaki başlatılan incelemenin derhal sonlandırılmasını, Aliağa’da kirletici faaliyetlere ilişkin hukuki, cezai ve idari işlemleri ile birlikte bölgede halk sağlığı çalışmalarının acilen başlatmasını istiyor, herkesi Dr. Hüseyin Güven gibi çevre sağlığının korunmasına yönelik  anayasal görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

Son Düzenlenme Tarihi: 17 Mayıs 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...