5 Nisan 2022 Salı

Madenci şirket Topçam’da uyarı dahi vermeden dinamit patlattı

 

 05 Nisan 2022 10:23


Kuvars madenciliği yapan Eysim şirketi Çine’ye bağlı Topçam Köyü'nde Ali-Cennet Coşkun ailesinin evine 50 metre uzaklıkta uyarı sireni çalmadan patlatma yaptı.

 


Topçam köylüleri Çoşkun ailesine destek açıklaması yaptı (Arşiv)  Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel 

Özer AKDEMİR

Aydın Çine’ye bağlı Topçam Köyü'nde kuvars madenciliği yapan Eysim şirketi Ali-Cennet Coşkun ailesinin evine 50 metre uzaklıkta yine patlatma yaptı. Aileye haber dahi verilmeden ve uyarı sireni çalmadan yapılan patlatma sonrası ortalık toz duman olurken hayvanların olduğu ağılın üzerine taşlar yağdı.

JANDARMA TUTUNAK TUTMADI

Kendilerine haber bile verilmeden patlatma yapılmasına tepki gösteren ve patlatma sonrası çıkan tozu kamera ile görüntüleyen Ali Coşkun’a bölgede bulunan jandarma, "görüntü alma" diyerek engel olmaya çalıştı. Cennet Coşkun sinir krizleri geçirirken, Ali Coşkun’un uyarı dahi verilmeden patlatma yapılmasına ve çıkan toza dair tutanak tutulması talebini kabul etmeyen jandarma, siren çalındığını iddia etti.

“BÜYÜK KORKU YAŞADIK”

Hayvanlarının ve kendilerinin patlatma sonrası büyük korku yaşadıklarını söyleyen Ali Coşkun, patlatmanın görüntülenmesini önlemek için patlatmanın kendilerine haber verilmediği ve uyarı sirenlerinin çalmadığını iddia etti. Coşkun, bu duruma göz yuman jandarma görevlilerine tepki gösterdi.

 https://www.evrensel.net/haber/458683/madenci-sirket-topcamda-uyari-dahi-vermeden-dinamit-patlatti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...