21 Nisan 2022 Perşembe

Madenci şirket yine patlatma yaptı, Topçam köyü savaş alanına döndü

 

 21 Nisan 2022 10:14  Güncelleme: 21 Nisan 2022 14:50


Aydın'ın Topçam köyünde Eysim Madencilik şirketi yine patlatma yaptı. Coşkun ailesi kaymakamlığa gitti, "Yerinde yok" denilerek görüştürülmedi.

 GÜNCELLENDİ



Ekran görüntüleri Zeynep Coşkun'un çektiği videodan alınmıştır


Özer AKDEMİR

Aydın Çine’ye bağlı Topçam köyünde Eysim Madencilik şirketi yine patlatma yaptı. Evleri patlatma yapılan madene 50 metre uzaklıkta olan Coşkun ailesi bir kez daha ölüm korkusu yaşarken, ailenin yaşadığı panik ve korku evin en küçük kızı Zeynep Coşkun’un çektiği videoya yansıdı.

JANDARMA TUTANAĞI: UFAK BİR TAŞ DÜŞTÜ

Patlatmanın ardından şikayet için Çine Kaymakamlığına giderken yolda görüştüğümüz Zeynep Coşkun, yaşadığı üzüntü, öfke ve korku nedeniyle göğsünde yumruk gibi bir şişlik meydana geldiğini söyledi. Coşkun, “Sabah patlatma aracını gördük biz. Şirket yetkilileri de patlatma yapılacağını söylediler bu sefer. Jandarma da geldi, güya önlem almak için. Önlem alma dedikleri patlatma sırasında biz şirket yetkilileri ile tartışmayalım diye bizi evimize hapsetmek. Patlatmanın ardından tutanak tutun diye yine ısrarcı olduk, 'Evin üstüne ufak bir taş düştü' diye tutanak tutmuşlar! En çok zorumuza giden de jandarma da maden yetkilileri de bizler korku ve panikle çığlık çığlığa bağırdıkça, sanki bir sirki izlermiş gibi bizi izlediler” diye konuştu.

"BİZLER VATANDAŞ DEĞİL MİYİZ?"

Jandarmanın şirketi koruduğunu belirten Coşkun, “Şirket sahipleri vatandaş da bizler değil miyiz? Hayvanlarımız bas bas bağırıyorlar. Hayvanları dışarı salamıyoruz. Bunu yapanların hiç mi vicdanı yok!” dedi.

AİLE KAYMAKAMLIĞA GİTTİ

Yaşam haklarının ellerinden alındığını belirten Zeynep Coşkun, "Kaymakam beyle görüşüp yaşadıklarımızı anlatacağım birer birer. Bizi dinler ya da dinlemez ama artık yeter! Madenciler bizi öldürecekler artık” diyerek isyan etti.

COŞKUN AİLESİ: KAYMAKAMLIKTAN RESMEN KOVULDUK!

Çine kaymakamı ile görüşmeye giden Coşkun ailesi kaymakam yerinde yok denilerek görüştürülmedi. “Kaymakamlıktan resmen kovulduk” diyen Cennet Coşkun, “CHP ilçe binasından da milletvekili Süleyman Bülbül tarafından kovulduk. Biz vatandaş değil miyiz? Kimliğimi kırıp atacağım artık” dedi.

"MİLLETVEKİLİ ŞİRKETİN MÜDÜRÜYLE BİRLİKTE"

CHP ilçe binasında Süleyman Bülbül ile tartıştıklarını söyleyen ÇİYAP Sözcüsü Ahmet Uslu şöyle konuştu:

"Milletvekili Süleyman Bülbül telefonlarımızı açmadı. CHP Çine ilçe binasında şirketin müdürüyle birlikteymiş meğer. Bize ‘Avukatınız benimle görüşsün. Gidin hakkınızı hukukla arayın’ diyor. Sanki memlekette hukukun işlemediğini bilmiyor! Biz de birçok dava açtığımızı ancak hukukun işlemediğini söyledik. CHP ilçe binasında bu patlatmaları yapan Eysim şirketinin müdürü Olgun Balcı da vardı. Süleyman Bülbül’e 'Madencilerle böyle içli dışlı olduğunuz için bu işe çözüm bulamıyorsunuz. Halktan yana olun madencilerden değil' dedik."

 https://www.evrensel.net/haber/459909/madenci-sirket-yine-patlatma-yapti-topcam-koyu-savas-alanina-dondu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...