11 Aralık 2022 Pazar

Hablemitoğlu suikastında ifade değişikliği iddialarına yalanlama

 

 11 Aralık 2022 04:18


Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının sanıklarından Nuri Gökhan Bozkır’ın ifade değiştirerek, Göktaş ve Tarkan Mumcuoğlu isimlerinin ifadesine zorla eklendiğini söyleyeceği iddialarına yalanlama geldi.



Fotoğraf: DHA


Özer AKDEMİR

Çankaya’daki evinin önünde, 2002 yılında öldürülen Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının sanıklarından eski Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) yüzbaşı olan Nuri Gökhan Bozkır’ın ifade değiştirdiği iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Suikastın üzerinden 20 yıl geçtikten sonra geçtiğimiz günlerde açılan davada şu an tutuklu birçok isim hakkında ifadeleri bulunan Bozkır’ın, suikast emrini verdiği ileri sürülen ÖKK Muharebe Arama Komutanlığı (MAK) Alay Komutanı Albay Levent Göktaş ve tetiği çektiği ileri sürülen Yüzbaşı Tarkan Mumcuoğlu’nun isimlerinin ifadesine sonradan eklendiği yönünde ifade değiştirdiği iddiaları yalanlandı.

BOZKIR’IN İFADE DEĞİŞTİRDİĞİ İDDİALARI YALANLANDI

Suikastla ilgili üç farklı ifade verdiği ileri sürülen ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isterken suikast sanıklarından birisi olarak tutuklanan N. G. Bozkır’ın bir kez daha ifade değiştirdiğine yönelik iddiaları ilk Evrensel gündeme getirmişti. 13 Kasım 2023 tarihli “Derin Devlet Duvarı” başlıklı yazımızda bu yöndeki iddiaları “… Henüz teyide muhtaç bir bilgi ama Hablemitoğlu suikastına dair üç farklı ifadesi olduğu ileri sürülen G. N. Bozkır’ın yine ifadesini değiştirdiğine dair iddialar var”  diye aktarmıştık. Gazeteci Müyesser Yıldız da 2 Aralık 2022 tarihli “Hablemitoğlu cinayetinde dikkat çekici iddia” başlıklı yazısında iddianın kaynağına dair bir açıklama yapmadan “Bozkır’ın, kendisine ait olduğu bildirilen ifadelerin önemli bir bölümünün baskı altında alındığını, özellikle Levent Göktaş adını kesinlikle vermediğini, Göktaş ve Tarkan Mumcuoğlu isimlerinin ifadesine zorla eklendiğini söyleyeceği öğrenildi” diye yazdı.

BOZKIR MART AYINDA TAHLİYE EDİLEBİLİR

Önceki gün çıkan Veryansın TV ve İstanbul Haber Ajansının haberlerinde ise Bozkır’ın dilekçesinin tamamına ve yakın çevresine ulaşıldığı, Bozkır’ın eski ifadelerinde ısrarcı olduğu dile getirildi. Bizim ulaştığımız kaynak da haberin doğru olduğunu, Bozkır’ın suikast iddianamesinde Levent Göktaş ve Tarkan Mumcuoğlu ile ilgili verdiği ifadelerin doğruluğunda ısrarcı olduğunu söyledi. Kaynağımız Bozkır’ın mart ayında tahliye olabileceğini de ileri sürdü.

BOZKIR: SUİKAST BENİM İFADELERİMLE ÇÖZÜLDÜ

Bozkır, basında sadece ilk sayfasının ve son sayfasında imzasının olduğu küçük bir kısmı yayımlanan Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği 30 Kasım 2022 tarihli “tutukluğa itiraz dilekçesi”nde adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye talebinde bulunuyor. Bozkır, iddianamenin tamamen kendi verdiği bilgiler üzerine hazırlandığını, cinayetin kendisi sayesinde çözülmüş iken, olaya hiçbir dahli olmamasına rağmen sanık yapıldığını ileri sürüyor. Bozkır, Ukrayna ve Türkiye’de tutuklu kaldığı süreler (ev hapsi ve elektronik kelepçe cezaları da ile birlikte toplam 6 ay) göz önünde bulundurularak tahliyesini talep ediyor. Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün tarafından hazırlanan iddianamede N. G. Bozkır hakkında Necip Hablemitoğlu’nun tasarlayarak öldürülmesi eyleminde olay yerinde keşif faaliyeti yapmak, bilgi toplamak, maktulü takip etmek suretiyle cinayetin işlenmesini kolaylaştırmak ve silahlı suç örgütüne üye olmak” suçlamalarından cezalandırılması isteniyor.

 https://www.evrensel.net/haber/476696/hablemitoglu-suikastinda-ifade-degisikligi-iddialarina-yalanlama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...