26 Aralık 2022 Pazartesi

İkizköylüler: Akbelen ormanına kesim için girecekler, ağaçlarımıza sarılıyoruz

 

26 Aralık 2022 16:01


Akbelen'de şirkete karşı direnen köylüler, şirketin yılbaşından önce ağaç kesimi için ormana gireceğini duyduklarını belirterek; "Adalet yoksa meşru direniş var diyerek ağaçlarımıza sarılıyoruz" dedi.



Fotoğraf: İkizköylüler


Özer AKDEMİR

Akbelen ormanının yok edilmesine karşı direnen köylüler, şirket çalışanlarının yılbaşından önce ağaç kesimleri için ormana gireceği duyumun aldıklarını açıkladılar. YK Enerji şirketinin termik santraline kömür temini için yok edilmek istenen Akbelen ormanı aylardır İkizköylülerin tuttuğu nöbet ile şu ana kadar yok olmaktan kurtuldu. Şirketin orman kesim iznine karşı açılan davada 2021 yılı Ağustos ayında verilen yürütmenin durdurulması kararı, geçtiğimiz günlerde kaldırılmış, bu karara itiraz da bir üst mahkeme tarafından reddedilmişti.

YILBAŞINDAN ÖNCE KESİME GİRECEKLER!


Fotoğraf: İkizköylüler

İkizköy çevre komitesi tarafından yapılan açıklamada şirketin yanlış bilgiler ve belgelerle yargıyı etkilemek, kamuoyunu yanıltmak için her yolu denediği belirtilerek; “Sistematik şekilde hukuk üzerinden tahakküm kurmaya çalışan şirket, Akbelen'e kesime girmeyi planlıyor. Şirket çalışanları tarafından yılbaşından önce en kısa sürede kesime girecekleri söylenen biz köylüler, varımızı yoğumuzu ortaya koyup adalet yoksa meşru direniş var diyerek ağaçlarımıza sarılıyoruz. 527 gündür sürdürdüğümüz çadırlı nöbetimizde gece-gündüz ormanda devriye geziyor, kesime karşı tetikte bekliyoruz. Tüm psikolojik baskılara, tehditlere karşı, ördüğümüz dayanışma ağı ile asla yılmadan karşı duruyoruz, duracağız. Yaşam alanımıza yapılacak saldırıya karşı mücadeleden, direnmekten vazgeçmeyeceğiz. Zeytin talanı yasasını meclise giderek nasıl geri çektirdiysek, zeytinlerimizi talancı şirketlerden nasıl kurtardıysak, Akbelen Ormanı'nı da aynı azimle, dirençle, inatla savunacak ve kurtaracağız!  Ne olursa olsun Akbelen Ormanı'nı vermeyeceğiz” denildi.


AKBELEN ORMANINI VE 38 BİN ZEYTİNİ SAVUNACAĞIZ


Fotoğraf: İkizköylüler

Ülkedeki tüm ekoloji mücadelelerine ve milletvekillerine destek, dayanışma çağrısı yapan İkizköylüler, “Tek yürek tek ses olarak, Akbelen'i ve Akbelen'le yaşayan 38 bin zeytinimizi savunacağız diyor. Çünkü bu bir yaşam mücadelesi!” dediler.

 https://www.evrensel.net/haber/477995/ikizkoyluler-akbelen-ormanina-kesim-icin-girecekler-agaclarimiza-sariliyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...