24 Aralık 2012 Pazartesi

Yol sonlanmadı daha...



Özer AKDEMİR

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, gazetemizde geçtiğimiz hafta içinde yayınlanan “Bir fedainin itirafları” yazı dizisinde belediye başkanlığının düşmesine yol açan yargı sürecinde bir CHP İl Genel Meclisi üyesinin ve Koza Altın Şirketinin de parmağı olduğu iddiaları ile ilgili İsveç’ten açıklama gönderdi. Yıllarca altın madeni genel müdür yardımcısının fedailiğini ve korumalığını yapan Ersan Var’ın açıklamalarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Özgüven, bu açıklamalarla ilgili yargı sürecinin derhal başlatılarak kendilerine verilen ceza ile ilgili Yargıtay başsavcılığında olan itiraz başvurusunda dikkate alınmasını istedi.
Osman Özgüven yazı dizimiz ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili şu görüşleri dile getirdi;

PATRONLAR BİR ŞEYİ KABULLENEMEDİLER

“Evrensel Gazetesinde Özer Akdemir imzasıyla yayınlanan Ersan Var’ın itiraflarını okudum. Bugüne değin altın madeni çevresinde, patrona en yakın yerde bulunan, şoförlük, fedailik ve korumalık yapan söz konusu kişinin yaptığı açıklamalar benim, bizim için sürpriz olmadı. Zira bastan beri, siyanürlü altın çıkarımının çevreye, doğaya ve insana verdiği zararları gündeme getiren, demokratik bir bicimde bunu anlatmaya uğrasan, olaya duyarlı tüm insanlara karsı, bizlere karşı Maden patronlarının masalarının nasıl davrandıklarını birebir ben de yaşadım. Gazetelerini Dikili de bedava dağıttırıp itibarimizi zedelemeye çalıştılar. Değerli bilim insanlarının katılacağı ve tartışacağı panelimizi bastılar. Patronlar benim çevreye ve doğanın tahribine karşı insani bir sorumluluk içinde olmamı kabullenemediler. Bu konudaki muhalif duruşumdan hiç memnun olmadılar. Baskı, sindirme, itibarsızlaştırma, 'barışma' dahil her tur yolu denediler. Bu nedenle de Ersan in açıklamaları çok önemli. Simdi bu iddiaların yargıya taşınması gerekiyor”.

SOKAKTAKİ ÇIĞLIĞI DUYACAKLARDIR


Kendisiyle birlikte yargılanıp ceza alan kişilerin ve ailelerinin düşürüldüğü zor durumu kabullenmekte zorlandığını belirten Özgüven; “Kimseyi kişisel sorunlarımla yormak istemem.Ama en azından şimdi cezaevinde olan arkadaşlarımdan, bir başka anlamda daha iyi ve rahat olduğumu da söyleyemem. Herşeye rağmen her yol sonlanmadı. Sokaktaki çığlığı er ya da geç soruna objektif bakan hukukçular, yargıçlar da duyacaktır. Ersan'ın itirafları bu anlamda da önemlidir” dedi.

KOMPLONUN NEDENİ TOPLUMSAL BELEDİYECİLİK

Özgüven ‘komplo” olarak nitelediği dava sürecinin altında Dikili ve toplumsal Belediyecilik anlayışı yattığını söyledi. 12 Eylül karanlığına ilk ateşin Dikili de yakıldığını kaydeden Özgüven, toplumsal belediyeciliğin 10 şartının Dikili Belediyesinin ilkeleri olduğunu belirtti. Egemen kesimlerin her seçim döneminde Dikiliyi teslim almak istediğini ile süren Özgüven, “Genel çevre sorunlarında, Aliağa bölgesinde kurulmak istenen termik santraller meselesinde, Altın madeni sorununda Dikili çıban başı olarak görüldü. Bir yandan iktidar kurumları ve sözcüleri, Bir yandan politik mücadeleyi kişiselleştiren küçük siyasetçiler, diğer yandan en basta altın madeni patronu ve maşaları her tür yolu denediler. Sonunda bir çok aydın, gazeteci ve siyasetçi için denenen itibarsızlaştırarak vurma aşamasına gelindi. Ve bilindiği gibi cezalar verildi ve Yargıtay'da da onandı” dedi.

DAVA YENİDEN GÖRÜLMELİ

Verilen cezalarla ilgili Yargıtay Başsavcılığına yaptıkları itirazın sonucunu beklediklerine vurgu yapan Özgüven, gazetemizde çıkan itirafların davanın yeniden görülmesine neden olabilecek nitelikte olduğunu dile getirdi. Özgüven itiraflarda altın madenine para karşılığı bilgi belge sızdırdığı ileri sürülen CHP İl Genel Meclisi üyesi Ali Demirel’le ilgili ise “Parti yönetimimiz durumu değerlendirmeli, kendisini de dinlemeli, savunmasını almalı ve gereken kararı vermelidir. Bizi ağır cezalara yollayan savcılar da herhalde bu açıklamaları duyuyor, izliyordur” dedi.

(İzmir/EVRENSEL

 http://www.evrensel.net/news.php?id=44565
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=513055178728839&set=at.123634057670955.13149.123575381010156.756809271&type=1&theater 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...