8 Ocak 2015 Perşembe

Batıçim’e güvenmemekte haklı çıktılar



Özer Akdemir

Buca Kaynaklar ile Gökdere köyleri arasındaki alanda kil ocağı işletmek isteyen Batıçim Çimento şirketi yöre halkının yoğun tepkisi sonrasında bu işten vazgeçtiklerini açıklamıştı. Şirketin bu açıklamasına rağmen tedbiri elden bırakmayacaklarını söyleyen halkın, haklı olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

‘VAZGEÇTİK’ DİYORLARDI RUHSAT YENİLİYORLAR

Önceki gün Kaynaklar ile Gökdere köyü arasındaki alanda bazı kişilerin ölçüm yapmaları yöre halkını dikkatini çekti. Gökdere köyü sakinlerinden Servet Ali Çınar, arazide çalışma yapan Irmak Harita şirketinin görevlilerine ne yaptıklarını sorduğunda, “Arazinin koordinatlarını ölçüyoruz” yanıtını aldı. Şirket görevlileri bu ölçümü arazinin sahibi Batıçim’in ruhsat yenilemek istemesi nedeniyle yaptıklarını belirtti.

‘YALANLARI ORTAYA ÇIKTI’

Aynı ölçümü Gökdere köyündeki arazide de yapmak isteyen haritacılar karşılarında yöre halkını buldu. Köylüler, Batıçim’in yapmak istediği kil ocağının yaşam alanlarını ve çocuklarının geleceğini yok edeceğin belirterek ölçüme izin vermeyeceklerini söyledi. Haritacılar halkın tepkisi sonrasında ölçüm yapmadan alandan ayrıldı. Kaynaklar Köyü Muhtarı Erhan Şen; “Şirketin üst düzey yöneticisi 25 Aralık’ta yapamadıkları ÇED toplantısında, projeden vazgeçtik demişti. Biz o gün inanmamıştık. Yalan söyledikleri ortaya çıktı” dedi.

ÇÖPLÜK PROJESİ HÂLÂ GÜNDEMDE

Bornova Işıkkent Egemenlik Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda binlerce ağacı katleden ve alanı “maden sahası” olarak tel örgülerle çeviren Batıçim’den konuyu gündeme getirdiğimiz haberimizle ilgili hâlâ bir yanıt gelmedi. “Çimento fabrikaları ormanları kemiriyor” başlıklı haberimizin ardından bize ulaşan Bornova Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kendisinin görev yaptığı dönemde ağaç katliamı yapıldığı alanda Büyükşehir Belediyesinin katı atık depolama ve yakma tesisi projesinin olduğunu aktararak, “Ben ve yöre halkı buna karşı koymuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey de ‘tamam, vazgeçtik’ açıklaması yapmıştı. Ama ben o projenin hâlâ gündemde olduğuna inanıyorum. Bu ağaç katliamının o proje ile bir ilgisi olabilir” diye konuştu.
Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2015 
www.evrensel.net/haber/101619/baticime-guvenmemekte-hakli-ciktilar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...