27 Şubat 2016 Cumartesi

Halkevleri'nden, halkın basınına ödül

Kuruluşunun 84. yıl dönümünü kutlayan Halkevleri, 6.Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma ödüllerini verdi. Basın alanında gazetemiz muhabirlerinden Özer Akdemir, "terör" bahanesiyle karatılan İMC TV ve İMC kameramanı Refik Tekin, "O benim kameramanın" diyerek akrep aracına direnen Kürdsat News muhabiri Ferhat Mehmetoğlu ödüle layık görülen basın mensupları arasındaydı. 
Ankara’da Cern Modern'de gerçekleşen ödül törenine CHP ve HDP milletvekilleri, meslek örgütleri ve sendika yöneticileri katıldı.
Müzik dinletisiyle başlayan ödül töreninin açılış konuşmasına yapan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, eşitlik, laiklik, özgürlük ve barış için ayağa kalk şiarıyla 84. yıllarını kutladıklarını belirtti. AKP iktidarına eleştirilerini dile getiren Ersoy, “Halkın umudunu kırarak sessizlik kurmak isteyen AKP ve saray iktidarı medyaya saldırıyor. Havuz operasyonlarıyla medya büyük ölçüde ele geçirilmiş durumda. Geri kalanını da baskı ve sansürle susturmaya çalışıyor” diye konuştu. 

‘KARANLIKLARINDA BOĞULACAKLAR’
“Terör” bahanesiyle ekranı karartılan İMC TV'nin haber takibi yaparken ayağından yaralanan kameramanı Refik Tekin ödüle layık görülenler basın çalışanları arasındaydı. Törene katılamadığı için video mesaj yollayan Tekin, mesajında "Gerçekleri abluka altında yazmak için canımız pahasına işimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi. İMC TV'nin de ayrı olarak ödüle layık görüldüğü törende konuşan bir diğer İMC TV kameramanı Turgut Dedeoğlu ise "Bizi karartıklarını zannediyorlar ama kendi karanlıklarında boğulacaklar. İMC benim kanalım. Yayınlarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.
‘GAZETECİNİN AKREBİ BÜKEBİLECEĞİNİ GÖRDÜM’
"O benim kameramanım" diyerek kameramanını polislerin elinden kurtarmaya çalışan Kürdsat News muhabiri Ferhat Mehmetoğlu ise “Kameramanım alındığı gün akrep beni geçmişti. Ben bir gazetecinin akrebi bükebileceğini o gün orada gördüm. Benim meslektaşlarım ve sizlerin sayesinde gördüm. Gazeteci, gazetecilik yaptığı zaman akrep de bükülür, faşistte bükülür” diye konuştu. 

ARTVİN HALKINA SELAM
Gazetemiz evrensel ve Hayat Televizyonu’nda yaptığı çevre haberleriyle ödüle layık görülen Özer Akdemir ödülünü Artvin halkına selam göndererek aldı. Akdemir, “25 yıldır Artvin’de siyanürlü altın madenine karşı yaşam alanlarını savunan, polisine, jandarmasına direnen yiğit Artvin halkına ödülümü adıyorum. Son birkaç gündür çamur medyasından ‘Alman vakıfları var bunların arkasında’ diye yalanlar iftiralar gırla gidiyor. O attıkları çamur kendilerine yapışacak. Kendileri kara olanlar o karanlıkların içinde boğulur” dedi.
SANATTAN, DAYANIŞMAYA ÖDÜLLER
Halkevleri basın alanında şu isimleri ödüle layık gördü: "Cumhuriyet yargı muhabiri Kemal Göktaş, Evrensel muhabiri Özer Akdemir, İMC TV ve İMC TV kameramanı Refik Tekin, Cumhuriyet Yazarı Çiğdem Toker, Birgün Muhabiri Doğu Eroğlu, Kürdsat News muhabiri Ferhat Mehmetoğlu, Hürriyet muhabiri Fevzi Kızılkoyun, gazeteciler Kadri Gürsel ve Mehveş Evin, JINHA ve Antalya Sokakları." Sanat ödülleri ise Levent Üzümcü, Carlos Latuff, Şükrü Erbaş ve Emre Canpolat'a verildi. Dayanışma ödülleri Cumhurbaşkanı tarafından hedef haline gelen Barış için Akademisyenler adına Doç. Dr Selime ve Güzelsarı ve Ydr. Doç. Yasemin Karaca verildi. Can Dündar ve Erdem Gül'ün yanı sıra Hadime Yiğit, Sendika. Org, DİHA da dayanışma ödülü alanlar arasındaydı.(Ankara/EVRENSEL)
https://www.facebook.com/Halkevleri/videos/vb.348244652098/10153508226987099/?type=2&theater
 Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...