16 Şubat 2016 Salı

İzmir’den de Cerattepe’ye destek

İzmir Artvinliler Dayanışma Derneği, Hatila Milli Parkı içinde yer alan Cerattepe’de yapılmak istenilen madene karşı iki gündür direnişte olan hemşerileriyle dayanışmak adına basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Nar, yarın (17 Şubat Çarşamba) saat 18.00'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan ÖSYM binası önünden yürüyüş yapacaklarını söyledi.
Artvin halkının iki gündür direndiğini ifade eden Nar, bu direnişin AKP hükümetine ve Mehmet Cengiz Holdingi'ne karşı olduğunu söyledi. Maden sahasına gitmek üzere yola çıkan iş makinelerini işgalci olarak niteleyen Nar, “Cerattepe maden sahasını işgal etmek üzere yola çıkan iş makineleri ve çevre illerden takviye gelen güvenlik güçleri, Artvin halkının dün gece saat 20.00’dan itibaren yolları kapatmasıyla, dağa barikat kurmasıyla duraklatıldı. Buna karşı bugün güvenlik güçleri gaz bombalarıyla, plastik mermiyle saldırıya geçtiler ancak Artvinliler göğüs göğse mücadeleyle geri adım atmadılar saldırganları püskürttüler ve onları geri çekilmeye zorladılar. Şimdi her iki tarafta Cerattepe’de dağ başında karşılıklı bekliyorlar. Görüşmelerden bir sonuç alınamadı. Direniş halen devam etmektedir” dedi.
‘HER KAMYONUN YOLUNA ENGEL OLACAĞIZ’
Toplumsal değerlerin yok edilmek istendiğini kaydeden Nar, "Her dereye onlarca HES, her yeşilliğe bir yol yaparak ranta alan açanlar, gözleri paraya doymayanlar yeni yeni kumpaslarla toplumsal değerlerimizi talan etmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Kesmeye çalışılan her ağacın önüne yatacağız, her dozerin her kamyonun yoluna engel olacağız, Murgul’da taşınmak istenen cevheri oraya sokmayacağız" dedi.
"Artvin’i insansızlaştırma projesini para için her şeyi yapmak isteyenleri toplumsal mücadelemizin derinliklerinde yok edeceğiz" diye konuşan Nar,  çevrelerine ve yaşam haklarına müdahale ettirmeyeceklerini ve bunda kararları olduklarını söyledi. Nar konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Çevre ve Yaşam hakkımıza müdahale ettirmeyeceğiz. Çünkü bizim Artvin’den başka dayanağımız, halkın mücadelesine olan inancımızdan başka bir gücümüz yok. Son ağacımıza kadar ormanımıza son damlasına kadar derelerimize sahip çıkacağız. Buradan şu saatte dağ başında Cerattepe’de direnen kardeşlerimizi selamlıyor onlarla birlikte ‘’Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’’ diye haykırıyoruz" (İzmir/EVRENSEL) 

 Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...