12 Kasım 2022 Cumartesi

Aydın Yatırım İzleme Komisyonu Mezeköylüleri ikna turunda

 

12 Kasım 2022 19:43


Aydın Köşk'e bağlı Mezeköy'de JES direnişi sürerken, Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı acele kamulaştırma bedellerini alarak arazilerini şirkete satmaları için köylüleri iknaya çalışıyor


Fotoğraf: Mezeköylüler



Özer AKDEMİR
Aydın

Aydın Köşk'e bağlı Mezeköy'de köylülerin direnişine rağmen jandarmanın nöbete müdahalesi ile tarlalara giren JES şirketinin çalışmaları sürüyor.

Acele kamulaştırma kararı ile toprakları ellerinden alınan köylüler bankaya yatan kamulaştırma bedellerini almıyorlar. Köylülerin açtığı dava süreci devam ederken Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkilileri acele kamulaştırma bedellerini alarak arazilerini şirkete satmaları için köylüleri iknaya çalışıyor.

TEKLİF ARTTI AMA KÖYLÜLER KABUL ETMEDİ

Dün, 11.11.2022 Cuma günü köye giden Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan yetkilileri köylülere kamulaştırma için belirlenen bedellerde yaklaşık %20 civarı bir artışı öngören teklif götürdüler.

Mezeköylüleri ikna etmeye çalışan yetkililerin bu teklifi birkaç kişi dışında çoğunluk tarafından reddedildi. Yatırım Başkanlığı'ndan yetkililer köylülerin daha önce bankaya yatırılan miktarları bu öneriyi ve JES projesini onaylamasalar dahi kullanabileceklerini de söylediler. Bu durumu JES için usulsüz bir şekilde onay alma çabası olarak değerlendiren köylüler bu teklifi de reddettiler.

ŞİRKET SONDAJLARA DEVAM EDİYOR

Öte yandan JES projesine ve acele kamulaştırma kararlarına karşı açılan mahkeme ve ÇED süreci devam ediyor. 30 Eylül'de yapılan bilirkişi keşfinin raporu henüz belli olmadı.

Buna karşın şirket mahkeme sürecini beklemeden Ağustos ayında jandarma müdahalesi sonrası girdiği yerde sondaj faaliyetleri devam ediyor.

 https://www.evrensel.net/haber/474562/aydin-yatirim-izleme-komisyonu-mezekoyluleri-ikna-turunda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...