21 Kasım 2022 Pazartesi

Hablemitoğlu ailesinin Avukatı Ersan Barkın: Levent Göktaş’ın açıklamaları gayriciddi!

 

21 Kasım 2022 15:22


Hablemitoğlu ailesinin Avukatı Ersan Barkın, suikast sanığı Levent Göktaş’ın gazetemize verdiği yanıtlarla ilgili yaptığı açıklamada; “Levent Göktaş’ın açıklamaları gayriciddi” dedi.



Fotoğraf: DHA


Özer AKDEMİR
İzmir

Suikast sonucu öldürülen Dr. Necip Hablemitoğlu ile ilgili iddianame cinayetten 20 yıl geçtikten sonra hazırlanabildi.

İddianame ile ilgili değerlendirmelerini sorduğumuz Hablemitoğlu Ailesinin Avukatı Ersan Barkın, bu kadar zamanın boşa geçirildiğini söyledi ve suikast emrini verdiği ileri sürülen Eski Albay Levent Göktaş’ın “Hablemitoğlu’nu tanımıyordum. Suikastı bile yıllar sonra duydum” sözlerinin inandırıcı olmadığını söyledi.

Hablemitoğlu suikastı ile ilgili mahkemeye sunulan iddianamede Gülen Cemaati Lideri Fethullah Gülen ve bazı cemaat üyelerinin yanı sıra eski Özel Kuvvetler Komutanlığı üyesi bir grup subayın da aralarında olduğu 10 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli hapis cezaları isteniyor.

Cinayetin emrini verdiği ileri sürülen Eski Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Komutanı Mustafa Levent Göktaş tutuklu bulunduğu Bulgaristan’daki cezaevinden sorularımıza gönderdiği yanıtta emri verdiğine dair iddiaları reddetmişti. Hablemitoğlu Ailesinin Avukatı Ersan Barkın, Göktaş’ın gazetemize yaptığı açıklamalara dair sorularımızı yanıtladı.

“15 YIL SONRA BİRÇOK DELİLİ BULMAK OLANAKSIZ”


Fotoğraf: AA

Ersan Barkın, mahkemenin henüz iddianameyi kabul etmediği için iddianamenin kendileriyle paylaşılmadığını söyledi. Bazı sorularımıza iddianameyi okumadığı için yanıt veremeyeceğini belirten Barkın, iddianamenin bu kadar uzun bir sürede hazırlanmasına ilişkin “İlk 15 yılı boşa geçirenlerin vermesi gereken bir hesap bu. Bizim için, her şeyin sona erdiğini sandığımız noktada, memnuniyet verici. 15 yıl sonra, olay yeri verisi ya da eylem anında tespit edilebilecek birçok verinin elde edilmesinin olanaksız olduğunu bilerek değerlendirme yapmak gerek” dedi.

“GÖKTAŞ’IN NECİP BEY’İ TANIMAMASI MÜMKÜN MÜ?”

Suikast emrini verdiği ileri sürülen ÖKK Alay Komutanı Mustafa Levent Göktaş’ın gazetemize gönderdiği yanıtlarda Necip Hablemitoğlu’nu tanımadığı, suikast haberini bile yıllar sonra duyduğu yönündeki sözlerini sorduğumuz Barkın, bu sözlerin inandırıcı olmadığını söyledi: “Harp okulu eğitimi almış, bu ölçüde önde gelen bir subayın Necip Hoca’yı tanımaması mümkün mü? Kaldı ki Ergenekon kapsamında yargılanan bir kişinin o iddianameye de konu edilen ve duruşmalarda defalarca adı geçen bir suikastı ilk kez duyduğunu söylemesi gayriciddi.”

 https://www.evrensel.net/haber/475173/hablemitoglu-ailesinin-avukati-ersan-barkin-levent-goktasin-aciklamalari-gayriciddi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...