28 Kasım 2022 Pazartesi

Bulgaristan, Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş'ın Türkiye’ye iade talebini reddetti

 

28 Kasım 2022 22:33


Bulgaristan’da mahkeme, Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesini reddetti. 



Levent Göktaş | Fotoğraf: DHA


Özer AKDEMİR

Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı emrini verdiği ileri sürülen eski Özel Kuvvetler Komutanı Albay Mustafa Levent Göktaş'ın tutuklu bulunduğu Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade duruşması sonuçlandı.

Bulgaristan Haskova Bölge Mahkemesi Türkiye’nin iade talebini reddetti.

‘FETÖ'NÜN YÖNLENDİRMESİ SONUCU SUİKAST EMRİNİ VERDİĞİ İLERİ SÜRÜLÜYOR

18 Aralık 2002 tarihinde Ankara Portakal Çiçeği sokaktaki evinin önünde öldürülen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının emrine verdiği ileri sürülen Göktaş, suikasttan 20 yıl sonra açılan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyor. "FETÖ" yöneticilerinin yönlendirmesi ile suikastı gerçekleştiren ekibi kurup yönlendirdiği ileri sürülen Göktaş, suikastla ilgili soruşturma sürecinde tutuklanmalar başladığında yurt dışına kaçmıştı. Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, cemaat yöneticileri ve eski ÖKK mensubu askerlerin tutuklandığı soruşturmada hakkında kırmızı bülten çıkarılan firari Göktaş bir süre sonra Bulgaristan'da yakalanarak tutuklanmıştı.

İADE DURUŞMASI İKİ KEZ ERTELENDİ

Suikastla ilgili iddiaları reddeden Göktaş, Bulgaristan'a siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Türkiye Hablemitoğlu suikastı davası şüphelisi olarak Göktaş'ın iadesini talep etmiş, iade duruşması Göktaş'ın duruşmada rahatsızlanması ve Bulgar avukatlarının duruşmaya gelmemesi gibi gerekçelerle iki kez ertelenmişti. Bugün görülen iade duruşmasında Bulgaristan Mahkemesi Türkiye’nin iade talebini reddetti. Mahkemenin ret gerekçesi ve Göktaş'ın ev hapsi tedbirini kaldırıp kaldırmadığı henüz belli değil.

 https://www.evrensel.net/haber/475741/bulgaristan-hablemitoglu-suikasti-sanigi-levent-goktasin-turkiyeye-iade-talebini-reddetti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...