29 Ocak 2014 Çarşamba

‘Yevmiyeci hoca’ya tazminat yok



  â€˜Yevmiyeci hoca’ya tazminat yok
 29 Ocak 2014 06:00
    
Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, gazetemiz İzmir muhabiri Özer Akdemir aleyhine 10 bin liralık tazminat davası açan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr Bülent Gülçubuk’un açtığı davayı reddetti.
Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Evrensel Gazetesi İzmir muhabiri Özer Akdemir aleyhine 10 bin liralık tazminat davası açan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr Bülent Gülçubuk’un açtığı davayı reddetti.
Gülçubuk’un, sayman olarak görev yaptığı SÜRKAL Derneği kanalıyla, tüm masrafları altın madencileri tarafından karşılanan Kaz Dağlarındaki bazı köylerde yaptığı “kırsal kalkınma” konulu çalışmaya, yöre köylüleri tepki göstermişti. Altın madeni sondajları nedeniyle sularına ‘içilemez’ raporu verilen Bayramiç’e bağlı Muratlar köylüleri, altın madencileri ile köylerine gelen Gülçubuk ve SÜRKAL üyelerine “altın madencileri tarafından getirilen yevmiyeci hocalar” diye tepki göstermişlerdi. Gazetemiz, bu tepkileri haberleştirmiş ve haberinde köylülerin iddialarıyla ilgili Gülçubuk’un da görüşlerine yer vermişti. Sonraki günlerde Gülbuk’un da üyesi olduğu SÜRKAL Derneği Başkanı Rahmi Demir, bölgeye kendilerini altın madencilerinin çağırdığını ve tüm masrafları da onların karşıladığını itiraf etmişti. Zaten, SÜRKAL’ın bu çalışmalarının ardından yaptıkları proje birkaç ay sonra Kaz Dağlarındaki köylerin kahvelerine asılmış, altın madencileri köylülerin tepkisini önlemek için ücretsiz tohumluk ve toprak analizi yapmak gibi çeşitli uygulamalar başlatmıştı.
‘HABER DOĞRU, BAŞLIK DA BASIN SANATI’

Konuyla ilgili haberlerimiz hakkında ceza ve tazminat davası açan Gülçubuk’un ‘Kişilik haklarını ihlali’ gerekçesiyle açtığı dava İstanbul Cumhuriyet Savcısı tarafından reddedilirken, savcı Nurten Altınok basın ve ifade özgürlüğüne vurgu yaptığı kararında, haberlerin içeriğinin tanıklarla doğrulandığını, “Yevmiyeci Hoca” başlığının da basın sanatının bir gereği olduğunu kaydetmişti. Gülçubuk’un Ankara’da açtığı 10 bin liralık tazminat davasına da dün Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesinden ret kararı geldi.

EGEÇEP: GÜLÇUBUK DİSİPLİNE VERİLSİN

Öte yandan Gülçubuk’un muhabirimiz Özer Akdemir’e açtığı davalara tepki gösteren Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), altın madencileri ile işbirliği yaptığı somut belge ve tanıklıklarla kanıtlanan Gülçubuk’un disiplin kuruluna gönderilmesi talebiyle Ziraat Mühendisleri Odasına başvuru dilekçesi gönderdi. EGEÇEP, platform önceki dönem sözcüsü ve halen yürütme kurulu üyesi olan Akdemir’in bu tür davalarla baskı altına alınmasını kınadığını açıkladı. (İzmir/EVRENSEL)
www.evrensel.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...