31 Ocak 2014 Cuma

Kuraklık ve seller kardeş

Kuraklık ve seller kardeş
İzmir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Su Sempozyumu’nda küresel ısınmanın kıyı kentlerine etkileri tartışıldı.
Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri konusunda değişik görüşlerin ileri sürüldüğü bir günlük sempozyumda, siyasi iktidarların küresel ısınma olgusunu tüm olumsuzluklara “kılıf yapma” tutumunda olduğu ifade edildi.
Sempozyumda Yunanistan ve İtalya’dan da bilim insanları sunum yaptı. “İklim değişikliği senaryoları” başlıklı giriş oturumunun ardından, “İklim değişikliğinin olası etkileri”, “İklim değişikliğinde güncel konular” ve “İklim değişikliğine uyum” başlıkları altında üç farklı oturum gerçekleştirildi. İklim değişikliğinin olası etkileri konulu oturum da konuşan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüzhet Dalkafes, “Türkiye’nin birinci derdi iklim değil. Kötü yönetim ve kötü planlama” diye konuştu. Dalkafes, Kanalİstanbul Projesini de akıldışlık ve aptallık sözleriyle eleştirdi. İTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, en kötü senaryoya göre hareket edilmek zorunda olunduğunu belirterek, iklim değişikliğinin su kıtlığının en önemli nedenlerinden birisi olduğunu söyledi. Kuraklık ve sellerin kardeş olduğunu ifade eden Kadıoğlu, “Şehirlerin planlanması su kaynaklarına göre yapılmalı. İstanbul’a gerekenin üç katı fazla yağmur da yağsa su sorunu çözülemez” dedi.(İzmir/EVRENSEL)
www.evrensel.net
Eklenme tarihi: 2014-01-31 22:31:02

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...