11 Şubat 2021 Perşembe

Çineli madencilerin olumsuz koşullarını anlatan fotoğrafa açılan dava ertelendi

 11 Şubat 2021 16:35

Gazetemiz Evrensel'in İzmir Temsilcisi Özer Akdemir ve Maden İşçisi İlyas Tekin'e "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" gerekçesiyle açılan dava 25 Mart'a ertelendi.

Fotoğraf: İlyas Tekin

Çine'de maden işletmelerindeki olumsuz

çalışma koşullarını gösteren fotoğrafın Evrensel'de yayımlanmasına ilişkin açılan dava 25 Mart tarihine ertelendi.

Silikozis hastası olduktan sonra işten çıkarılan Maden İşçisi İlyas Tekin, kendisinin de içinde yer aldığı fotoğrafı iş yerindeki tozlu ortamı göstermesi bakımından gazetemiz Evrensel'e gönderdi. 24 Mart 2019 tarihinde “Silikozisin pençesindeki maden işçileri” başlıklı haberde kullanılan fotoğrafın ön tarafında yüzü maskeli olarak görünen işçinin şikayeti sonrası gazetemiz Evrensel'in İzmir Temsilcisi Özer Akdemir ve İlyas Tekin'e kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak suçlamalarıyla dava açıldı.

Bugün Çine Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada savunmasını yapan İlyas Tekin, “Üzerime atılan suçları kabul etmiyorum. İşyerinde ortamın şiddetli duman içerisinde olduğunu gösteren fotoğrafta dava açan arkadaşta vardı ve kendisi 'Bunu paylaşabildiğimiz kadar paylaşalım' dedi. Ben de bunun üzerine Evrensel ile paylaştım. Ben kimsenin rızası olmadan bir fotoğraf paylaşmadım. Biz o duman altında çalışırken sorun yok ama tozun, dumanın fotoğrafı çekildi diye sorun oluyor” dedi.

"İŞÇİLER VAHŞİ MADENCİLİĞİN SONUCU OLARAK SİLİKOZİS OLUYOR"

İlyas Tekin’in savunması üzerine aynı maden işletmesinde silikozis olup işten atılan işçi Şenol Girgin de tanıklık etti. Tanık ifadesinden sonra söz alan Avukat Hicran Danışman, “Bu işçiler vahşi madenciliğin bir sonucu olarak silikozis oluyorlar ve bu durumu kamuoyuna duyurabilmek için uğraşıyorlar. Bu bir suç olarak kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Savunmalardan sonra mütalaasını veren savcı, kişisel veri olan fotoğrafı basın yoluyla yaymak suretiyle ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise savunmaların tamamlanması için duruşmayı 25 Mart tarihine erteledi. (Aydın/EVRENSEL)

https://www.evrensel.net/haber/425724/cineli-madencilerin-olumsuz-kosullarini-anlatan-fotografa-acilan-dava-ertelendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...