23 Şubat 2021 Salı

Erzincan İliç'teki maden Dersim Ovacıklıları tedirgin ediyor | Çepeçevre Yaşam

 



Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı köylerde yaşayan yurttaşlar, komşuları Erzincan İliç'teki altın madeni çalışmalarından rahatsız. Yıllardır İliç'te işletilen maden şirketinin arama faaliyetleri kapsamında patlattığı patlayıcılar buraya sınır olan Ovacık köylülerini endişelendiriliyor.

Köylüler, 10 yıl önce faaliyetlerine başlayan bu şirketin, maden arama çalışmalarının her geçen gün yaklaştığını seslerin şiddetinden fark ettiklerini söylüyorlar. Bu yakınlaşmanın, jeolojisi çok hassas ve kırılgan olan bu bölgeye ciddi zararlar vereceğini söyleyen köylüler, “Su kaynaklarının yeri dahi değişebilir” diyor.

Fotoğraf Sanatçısı ve Belgeselci Kemal Özer'nin yöre halkı, Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım  ve Emek Partisi (EMEP) Doğa ve Çevre Komisyonu ile yaptığı söyleşiler, Özer Akdemir'in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam'da. (Evrensel WebTV)


https://www.evrensel.net/haber/426445/erzincan-ilicteki-maden-dersim-ovaciklilari-tedirgin-ediyor-cepecevre-yasam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...