20 Şubat 2021 Cumartesi

Maden patronu, muhabirimizin "Sonradan görme sermayedar" sözüne alındı

 20 Şubat 2021 14:54

Bazalt madeni istemeyen köylülere cahil diyen maden patronu, muhabirimiz Özer Akdemir hakkında "sonradan görme sermayedar" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Karaburç Köyü Doğayı Koruma ve Geliştirme Derneği

Hacıbektaş'ın Karaburç ve Karaburna köyleri arasında faaliyet gösteren bazalt maden şirketi patronu kendisi hakkında "sonradan görme sermayedar" eleştirisi yönelten İzmir Temsilcimiz Özer Akdemir hakkında "hakaret" iddiası ile suç duyurusunda bulundu. 

İzmir Adliyesinde SEGBİS sistemi üzerinden Hacıbektaş Cumhuriyet Savcılığına ifade veren Akdemir, "sonradan görme" sözünün hakaret değil eleştiri olduğunu belirterek, "Lüks arabasıyla buğday tarlalarının ortasındaki keşfe gelip köylülere ‘cahil’ diyen maden patronun hareketi ve sözlerinin Türkçedeki karşılığı bu deyime denk geliyor" dedi. 

Madene karşı açılan davanın bilirkişi keşfinde köylülere "cahil insanlar" diyen şirket patronunu sosyal medya hesabında "Porche arabasıyla keşfe gelip köylülere 'cahil insanlar' diyen sonradan görme sermayedarın köylüye bakış açısı bu!.." sözleriyle eleştiren Akdemir'e, Develi Maden Mermercilik firması patronu Halit Eken tarafından Kayseri Develi Cumhuriyet Savcılığı'na "hakaret" iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu. 

‘CAHİL’ SÖZLERİ TEPKİ ÇEKİNCE

Suç duyurusunda, bilirkişi keşfi sırasında çekilen videoda şirket patronu tarafından sarf edilen "cahil" sözlerinin köylülere değil "köylüleri kandıran kişilere" karşı kullanıldığı ileri sürülüyor. Suç duyurusunda videonun FOX TV dahil birçok basın ve medya kuruluşunda paylaşılmasından duyulan rahatsızlık ifade edilirken temsilcimiz Akdemir hakkında şirket patronuna hakaret, izinsiz görüntü alıp/ yayma gibi suçlamalarla kamu davası açılması istendi. 

"HAKARETİ CAHİL DİYEN ŞİRKET PATRONU YAPMIŞTIR"

İzmir Adliyesinde SEGBİS sistemi üzerinden Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısına ifade veren Akdemir kendisinin İzmir'de ikamet ettiğini ve Nevşehir Hacıbektaş Karaburç köyünde yapılan bilirkişi keşfine katılmadığını belirterek, "Söz konusu video kaydı Karaburçlular tarafından birçok basın kuruluşuna gönderildiği gibi bana da gönderildi. Video kaydının keşif sırasında mı, öncesi ya da sonrasında mı çekildiği belli değil" dedi. 

Attığı twitteki "sonradan görme" ifadesinin hakaret olmadığını belirten Akdemir, asıl hakaretin köylülere yönelik "cahil" sözünü söyleyen şirket patronu tarafından yapıldığını dile getirdi.

Akdemir'in avukatı Hasan Hüseyin Evin de "müvekkilimin twitter sözleri bir hakaret değil, eleştiridir. Bu paylaşımda müvekkilim kamu yararına uygun bir şekilde çevresel duyarlılığı artırılmasına katkı sağlayacak bir farkındalık yaratmayı amaçlamıştır. Yıllarca çevre örgütlerinde aktif olarak çalışan müvekkilim bu kimliğinin yanı sıra bir gazeteci olarak görevini yapmıştır" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Karaburç köyü yakınlarında işletilmek istenen bazalt madenine verilen ÇED gerekli değildir kararına karşı köylüler tarafından açılan dava ile ilgili yapılan bilirkişi keşfine, lüks otomobili ile gelen ve köylülere "cahil insanlar" diyen maden ocağı patronu Halit Eken'e köylüler tepki göstermişti. Köylüler bilirkişi keşfi sırasında çektikleri ve bu sözlerin de yer aldığı video görüntülerini birçok basın kuruluşuna gönderirken, keşfin ardından şirket sahibinin köylülerden özür dilemesi talebiyle basın açıklaması yapmışlardı. Birçok gazete, televizyon ve sosyal medyada haber olan bu sözlere ülkenin pek çok yerinden tepki yağarken, bu sözleri nedeniyle şirket sahibi Halit Eken'le ilgili köylülere hakaret etmekten suç duyurusunda bulunmuşlardı. Hacıbektaş Cumhuriyet Savcılığı maden patronunun sözlerinin "nezaket dışı ve kaba" olarak nitelense de hakaret unsuru içermediği gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti. (İzmir/EVRENSEL)

https://www.evrensel.net/haber/426389/maden-patronu-muhabirimizin-sonradan-gorme-sermayedar-sozune-alindi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...