22 Şubat 2021 Pazartesi

Karaburçlulardan hakkında soruşturma başlatılan muhabirimiz Özer Akdemir'e destek

 22 Şubat 2021 12:04

Karaburç köylüleri, haberleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan İzmir muhabirimiz Özer Akdemir'e destek açıklaması yaparak "Sesimizin duyulmasını sağlayan hemşehrimizin yanındayız" dediler.

Fotoğraf: Evrensel

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburç'ta yaşayan yurttaşlar, haberleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan İzmir muhabirimiz Özer Akdemir'e destek açıklaması yaptılar. Köyün yanı başında işletilen bazalt ocağına karşı aylardır mücadele eden Karaburçlular, "Mücadelemizin ulusal basında yer bulmasını, sesimizin duyulmasını sağlayan hemşehrimizin yanındayız" dediler.

ŞİRKET PATRONUNA "SONRADAN GÖRME SERMAYEDAR" TEPKİSİ

Karaburç ve Karaburna köyleri arasında işletilen bazalt ocağına karşı köylülerin verdiği mücadeleyi haberleştiren muhabirimiz Özer Akdemir'e, maden şirketi patronunun şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmaya köylülerden tepki geldi.

Akdemir, madene karşı açılan davanın bilirkişi keşfinde köylülere "Cahil insanlar" dediği video görüntüleri ile ortaya çıkan maden şirketi patronuna, sosyal medya hesabından, "Porche arabasıyla keşfe gelip köylüye 'cahil' diyen sonradan görme sermayedarın köylüye bakış açısı bu" diye tepki göstermişti.

Şirket patronu, Akdemir hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Patron, Akdemir'in "Sonradan görme sermayedar" sözlerinin hakaret olduğunu ileri sürerken video görüntülerinin yayılmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirmişti.

"ASIL SUÇLU KÖYLÜLERE 'CAHİL' DİYEN MADEN PATRONUDUR"

Şirket patronun suç duyurusu sonrası Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısına SEGBİS üzerinden ifade veren Akdemir, "Sonradan görme sermayedar" sözünün hakaret değil, buğday tarlalarının ortasında yapılan bir keşfe lüks arabası ile gelip köylülere "Cahil" diyen şirket patronunun davranışına yönelik bir tepki-eleştiri olduğunu, hakaret suçunun, asıl olarak köylülere yönelik sarf ettiği sözlerle şirket patronunu tarafından işlediğini dile getirdi.

"AKDEMİR'İN SÖZLERİ GAYET YERİNDEDİR"

Akdemir hakkında soruşturma ile ilgili bir açıklama yapan Karaburç Köyü Doğayı Koruma ve Güzelleştirme Platformu, kendisi de Hacıbektaşlı olan Akdemir'in Karaburç köylülerine destek veren gazetecilerin başında geldiğinin altını çizdi.

https://twitter.com/ozer_akdemir/status/1363760139233329153/photo/2


Maden şirketi sahiplerinden Halit Eken'in, 03 Aralık 2020 tarihinde Karaburç Köyü ve maden sahasında yapılan bilirkişi incelemesine lüks arabasıyla geldiğini ve Karaburç köylülerine “Cahil insanlar” diyerek hakaret ettiğini aktaran Karaburç Platformu, "Bizler bu sözleri kınayarak kendisinden köylülerden özür dileme talebinde bulunmamıza rağmen hiçbir şekilde özür dilememiş ve 'Cahiller' ifadesini köylülere değil 'köylüleri kandıran kişilere' karşı kullanıldığı ileri sürmüştü. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz Halit Eken’in sözleri hakkında, Hacıbektaş Cumhuriyet Savcılığı 'kaba, rahatsız edici ve nezaket dışı' tespitlerinde bulunmuş ancak kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti" dedi.

Akdemir'in sosyal medya hesabından maden şirketi sahibinin sözlerini eleştirdiğinin belirtildiği açıklamada, "Köylülere cahil insanlar dediğini inkâr eden, şu ana kadar hiçbir şekilde özür dilemeyen Halit Eken hem suçlu hem güçlüdür. Özer Akdemir’in sözleri gayet yerindedir. Yıllardır çevre konusundaki hassasiyeti ile tanınan hemşehrimiz Özer Akdemir’in eleştirilerine aynen katılıyoruz. Eksiği vardır, fazlası yoktur" denildi.

"HEMŞEHRİMİZİN YANINDAYIZ"

Maden şirketi sahibinin Akdemir’i şikâyet etmesinin ardından hukuksuz ve haksız maden ocağı haberinin tüm ülkeye yayılmasından duyduğu rahatsızlık olduğunu vurgulayan Karaburç Platformu, açıklamasında, "Mücadelemizin ulusal basında yer bularak sesimizin duyulmasını sağlayan hemşehrimizin yanındayız. Hakkında yapılan şikâyetlerden sonra iki kere savcılığa giderek ifade vermek zorunda kalmasına rağmen, halen desteğini sürdüren hemşehrimiz Özer Akdemir’e çok teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi. (Nevşehir/EVRENSEL)

https://www.evrensel.net/haber/426484/karaburclulardan-hakkinda-sorusturma-baslatilan-muhabirimiz-ozer-akdemire-destek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...