14 Kasım 2021 Pazar

Termikçi şirket sponsorluğunda yapılan Zeytin Şenliği'ne yönelik protestoda gözaltı

 




Milas'ta Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali sponsorluğunda düzenlenen Zeytin Şenliği'ni protesto eden İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel gözaltına alındı.

 

Fotoğraf: İkizköy Çevre Komitesi


Özer AKDEMİR

Muğla Milas'ta Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali (YK Enerji) sponsorluğunda Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Zeytin Şenliği'ni protesto eden İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel gözaltına alındı.

"ZEYTİNİN KATİLİ YK ENERJİ"

Köylülerin zeytinliklerini yok eden termikçi santralin Zeytin Şenliği'ne sponsor olmasını protesto eden ve "Burada ikiyüzlülük var" diyen Gümüşel, polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındı. Polisin sürükleyerek götürdüğü Gümüşel "Zeytinin katili YK Enerji" diye slogan attı.

AKBELEN ORMANI İÇİN AYLARDIR DİRENİYORLAR

Gümüşel, aylardır Akbelen ormanının termik santral şirketi tarafından talan edilerek kömür ocağı yapılmasına karşı direnen İkizköylülerle birlikte mücadele ediyordu.

İkizköy Çevre Komitesi üyesi olan Gümüşel gözaltına alınmasının ardından Evrensel'e "YK Enerji sponsorluğunda yapılan Milas Zeytin Hasadı Şenliği'ni protesto ederken gözaltına alındım. Milas Savcılığına götürülüyorum" mesajı gönderdi.

Zeytin Şenliği'nin termikçi şirket sponsorluğunda yapılmasını protesto için alanda bulunan İkizköylüler ve Milaslı yaşam savunucuları da Gümüşel'in gözaltına alınmasına tepki gösterdiler.

https://www.evrensel.net/haber/447740/termikci-sirket-sponsorlugunda-yapilan-zeytin-senligine-yonelik-protestoda-gozalti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...