17 Aralık 2021 Cuma

Silahlı saldırıya uğrayan Coşkun ailesi jandarma hakkında suç duyurusunda bulundu

 



Aydın'da yaşayan Coşkun ailesi, Eysim maden işletmesi çalışanlarının silahı saldırısına ilişkin jandarmanın görevlerini ihmal ettiklerini belirterek suç duyurusunda bulundu.

 

Özer AKDEMİR

Aydın Çine'ye bağlı Topçam köyünde yaşayan Ali ve Cennet Coşkun ailesi, evlerinin yakınındaki Eysim adlı şirkete ait maden işletmesi çalışanları tarafından kendilerine yönelik silahlı saldırı olayında jandarma ekiplerinin görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çine Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikâyet dilekçesinde jandarmanın olay gecesi ve sonrasında etkin bir soruşturma yürütmedikleri ve delillerin toplanmasında ihmalkâr davrandıkları ileri sürülerek haklarında kamu davası açılması istendi. "İnsan öldürmeye tam teşebbüs" suçlamasının olduğu olayda jandarma ne şüphelilerin el ve giysilerini inceledi ne silahı aradı ne de olay yerini doğru düzgün inceledi.

TÜM TALEPLER REDDEDİLMİŞ

Coşkun ailesinin avukatları Hicran Danışman tarafından verilen şikâyet dilekçesinde 11 Aralık 2021 günü akşam 20.00 sularında, Ali ve Cennet Coşkun'a yapılan silahlı saldırının ardından Ali Coşkun tarafından jandarma yetkililerinin aranarak ihbarda bulunulduğu aktarıldı. Olay yerinde jandarmanın her iki şüphelinin de tespit edildiği yönünde bilgi verdiğinin aktarıldığı dilekçede, "Şüphelilerin el swap örneklerinin alınması, diğer delillerin toplanması yönündeki talebim, talimat olarak algılanmış, jandarma ekibiyle sağlıklı bir diyalog kurma imkanı olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

JANDARMADAN COŞKUN AİLESİNİN ŞOKTAKİ KIZINA "ŞOV YAPMA"!

Jandarmanın "Biz burada hukuk mücadelesi vermiyoruz" sözlerinden ne kastettiğinin anlaşılamadığına vurgu yapılan dilekçede, jandarmanın Coşkun ailesinin şok ve panik halindeki kızına da "şov yapma" dediği aktarıldı. Kaçarlarken giysileri toz ve çamur içinde kalan Coşkun ailesinin korku ve panik içinde olduğunun belirtildiği dilekçede, jandarma tutanağında bu hususlara da yer verilmediği dile getirildi. Olay gecesi 01.30'da Çine Jandarma Karakolu'na gidilerek sözlü ve yazılı olarak şüphelilerden swap örneklerinin alınması, suç aletinin ele geçirilmesi için arama ve el koyma işlemlerinin yapılması, olay yeri incelemesinin yapılmasının talep edildiğinin altının çizildiği dilekçede, "Bu işlemler kolluğun ve adli mercilerin resen yapması gereken işlemlerdir. Ancak sözlü ve yazılı talebimize rağmen yapılmamıştır" denildi.

"HİÇBİR DELİLİN TOPLANMAMIŞ OLMASI AÇIKLANAMAZ"

Ortada silahlı saldırı gibi bir iddianın olduğu ve yapılması gereken ilk işin şüphelilerden el swap örneği almak, suç aletini ele geçirmek, olay yerini emniyete alarak sabah gün aydınlandığında metal dedektörü ile olay yeri incelemesi yapmak olması gerektiğinin belirtildiği dilekçede, "Bu işlemler yapılmayacaksa diğer hiçbir işlemin anlamı kalmayacaktır. Nitekim olay bu haliyle delil yetersizliğine evrilecektir. Kasten ya da olası kastla adam öldürmeye tam teşebbüs gibi ağır bir suç karşısında maddi gerçeği ortaya çıkaracak hiçbir delilin toplanmamış olmasının açıklaması olamaz" ifadeleri dikkat çekti.

NE BARUT İZİ ARANMIŞ, NE SİLAH BULUNMUŞ, NE KIYAFETLER İNCELENMİŞ

Silahlı saldırı şüphelisi maden çalışanının olayı tam tersi bir şekilde kendisinin silahlı saldırıya uğradığı biçiminde aktardığı ve maddi gerçeği saptırarak şikayetçi olduğu vurgulanan dilekçede, "Jandarma ekiplerinin bu iddiayı da ciddi bulma ihtimalinde tam karşısında duran Ali Coşkun'un el swap örneklerinin alınması, üzerindeki kıyafetlere el konulması, suç aletini ele geçirmek ve hala namlusunun sıcak olup olmadığını, barut kokup kokmadığını tespit etmek olmalıydı. Jandarma bu işlemi de yapmamıştır" denildi.

Jandarmanın olay gecesi karanlıkta el feneri ile boş fişek kapsülü aramak dışında hiçbir işlem yapmadığının belirtildiği dilekçede, tüm bu iddiaların soruşturularak ilgililer hakkında kamu davası açılması talep edildi.

PAZAR GÜNÜ TOPÇAM'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Öte yandan Çine ve Aydın'daki ekoloji örgütleri Coşkun ailesine yönelik silahlı saldırı ve maden işletmelerinin Madran dağında yarattığı tahribatı protesto etmek için 19 Aralık 2021 pazar günü Topçam köyünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

https://www.evrensel.net/haber/450492/silahli-saldiriya-ugrayan-coskun-ailesi-jandarma-hakkinda-suc-duyurusunda-bulundu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...