14 Aralık 2021 Salı

Topçam köylülerine madencilerin silahlı saldırısı | "Yanındaki engel olmaya çalışmasa bizi öldürecekti"

 




Aydın'ın Çine ilçesi Topçam köyünde maden çalışanının silahlı saldırısına uğrayan Coşkun ailesinin ifadeleri olay gecesi ölümden döndüklerini gözler önüne serdi.

 

Özer AKDEMİR

Aydın'ın Çine ilçesi Topçam köyünde yaşayan Ali ve Cennet Coşkun ailesine yönelik silahlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Dün Çine Jandarma Karakolunda ifade veren çiftin anlatımları ölümden döndüklerini ortaya koydu. Olay yerinde çağrılan jandarmanın soruşturmayı özensiz yürüttüğünü belirten Coşkun ailesinin avukatı Hicran Danışman şüpheliden swap örneği alınmadığını da belirtti. 

11 Aralık Cuma akşam saat 20.30 sularında evlerinin yakınında Eysim Şirketi çalışanlarının sözlü ve silahlı saldırısına uğrayan Ali ve Cennet Coşkun çifti dün Çine Jandarma karakolunda ifade verdi. Akşam geç saatlere kadar süren ifadeye çiftin avukatları Hicran Danışman ve Murat Duran da katıldı. 

"TÜFEKLE NİŞAN ALARAK ATEŞ ETTİ"

Topçam köylüsü Ali Coşkun köylerinde 5 yıldır faaliyet gösteren Eysim Madencilik firmasının patlatmalı madencilik yaptığı işletmenin evine 65 - 100 metre uzaklıkta olduğunu belirterek, olay günü saat 20.00 sıralarında evine 100 metre mesafede bulunan hayvanlarına yem olarak depoladığı silajlarına madenin kepçesi tarafından zarar verildiğini belirtti. Coşkun sonrasında yaşananları şöyle anlattı: "Eşim ile eve dönmek üzere silajların yanına vardığımız sırada kendisini önceden tanıdığım T.T. çakarlı bir araçla yanıma geldi. Kendisi bana 'Bekle şimdi görürsün' dedi. Yaya olarak aracının yanına gitti ve aracının arka koltuğundan bir av tüfeği çıkardı, bana ve yanımda bulunan eşime nişan alarak bir el ateş etti."

"AYAĞIM TAKILIP DÜŞÜNCE EŞİM BENİ ÖLDÜ SANARAK BAYILDI"

Ateş edilmesi üzerine eşi ile birlikte bir taşın arkasına kendilerini attıklarını söyleyen Coşkun, kendileri taşın arkasında iken üç el daha ateş edildiğini belirtti. Kendilerine silahla ateş açan T.T.'nin yanındaki şahsın onu engellemeye çalıştığını aktaran Coşkun şunları söyledi: "Uzaklaşmak istediğim sırada ayağım bir taşa takıldı ve düştüm. Ben düşünce yanımda bulunan eşim benim vurulduğumu sanarak bayıldı. Bayılan eşime kendisine gelmesi için müdahale ettim. Eşim ayılmayınca kendisini yaklaşık 15-20 metre bulunduğumuz yerin alt kısmında bulunan annemin evine doğru sürükledim."

"ATEŞ ETTİĞİNDE ARAMIZDA 15 METRE VARDI"

Eşi ayıldıktan sonra 156 jandarma imdat hattını aradığını ancak Muğla Jandarmasının çıktığı belirten Coşkun, ifadesinde T.T.'nin kendilerine ateş ettiği sırada 15 metre uzaklıkta olduğunu, kendilerine nişan alıp ateş edecekken yanındaki kişinin engellemeye çalışması üzerine isabet ettiremediğini söyledi.

Cennet Coşkun'da ifadesinde T.T. isimli kişinin kendilerine hakaret ederek üzerlerine ateş ettiğini söyledi. Coşkun, "Geceleri uyuyamıyorum. Evden dışarı çıkamaz hale geldim" dedi. 

JANDARMA SORUŞTURMAYI ÖZENSİZ YÜRÜTTÜ

Coşkun ailesinin avukatı Hicran Danışman insan öldürmeye, en basitinden insan yaralamaya tam teşebbüs durumu varken jandarmanın soruşturmayı özensiz yürüttüğünü belirterek, "Müvekkil sıcağı sıcağına olay olduğu anda jandarma ekiplerini olay yerine gelmesini sağladığı halde olay yerinde bir ön inceleme yapılmamıştır, üstünkörü gece karanlığında el fenere yardımı ile etrafa bakılmıştır" dedi. Danışman, olay yerinin koruma altına alınarak sabah saatlerinde inceleme yapılması ve böylece ne yandan ateş edildiğinin tespit edilebilecekken bunun yapılmadığını, üstelik şüpheliden swap örneği alınmadığını söyledi. 

Coşkun ailesinin can güvenliklerini bulunmadığın belirten Danışman, kaymakamlıktan gerekli önlemlerin alınmasını talep edeceklerini dile getirdi. 

MADENCİLER: "BİZ DEĞİL ALİ COŞKUN ATEŞ ETTİ"

Jandarmada daha önce ifade veren maden çalışanları ise Ali-Cennet Coşkun çiftinin kendilerine hakaret ederek silajların yanından aldıkları tüfekle havaya ateş ettiklerini ileri sürdü.

Avukat Murat Duran Coşkun ailesinin jandarmayı arayarak yardım istediklerini belirterek, maden çalışanlarının "Ali Coşkun ateş etti" iddiasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyledi. 

Coşkun ailesinin karakolda ifadesi sırasında AYEP ve ÇİYAP üyeleri de karakolun önünde bekleyerek kendilerine destek verdi.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞLERDİ

 Cennet Coşkun, Çepeçevre Yaşam programımızda ölümle tehdit edildiklerini anlatmıştı.

https://www.evrensel.net/haber/450181/topcam-koylulerine-madencilerin-silahli-saldirisi-yanindaki-engel-olmaya-calismasa-bizi-oldurecekti?a=mSYM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...