19 Ocak 2022 Çarşamba

"AKP milletvekili maden şirketinin iş takipçisi" sözlerine takipsizlik verildi

 

19 Ocak 2022 13:32



Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu hakkında "AKP Milletvekili Mustafa Savaş şirketin iş takipçiliğini yapıyor" sözleri gerekçe gösterilerek yapılan suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

 

Özer AKDEMİR

Çine Yaşam Platformu (ÇİYAP) Sözcüsü Ahmet Uslu hakkında "AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş şirketin iş takipçiliğini yapıyor" sözleri gerekçe gösterilerek Savaş tarafından yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Çine Cumhuriyet Başsavcılığı bu sözlerin iftira, hakaret, onur ve şerefi zedeleyici nitelikte olmadığını belirterek kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

AKP MİLLETVEKİLİ "İŞ TAKİPÇİLİĞİ" SÖZÜNE ALINDI

ÇİYAP Sözcüsü Ahmet Uslu'nun 4 Kasım 2021 tarihinde Evrensel de yayımlanan "Madran'ı tam göğsünden vuracaklar" başlıklı haberde Madran Dağı'nda yapılması planlanan madencilik projesiyle ilgili sözleri nedeniyle Mustafa Savaş'ın hedefi olmuştu.

Yörenin su deposu olarak nitelenen ve Türkiye'nin en kaliteli kaynak sularının çıktığı Madran Dağı'nda, Çine'ye kuş uçuşu 4 kilometre uzaklıktaki Mutaflar köyü yakınlarında yapılmak istenen madencilik faaliyetiyle ilgili görüşlerini aldığımız Ahmet Uslu şunları söylemişti:

"Madran Dağı'nı tam göğsünden vuracaklar. Maden şirketi olarak taşeron Aktaş Madencilik görünüyor ama arkasında Bien Seramik var. AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da bunların iş takipçiliğini yapıyor."


Bu sözleri hakaret ve onurunu zedeleyici bulan AKP Milletvekili Mustafa Savaş, haberde görüşlerine yer verilen yöre köylülerinden Ramazan Madran'ın "Daha önce yatırmadık bu ÇED toplantısını madene, püskürttük, gene yaptırmayız" sözlerinin de halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini iddia etti. Savaş bu iddialarla Çine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

"ÇİNE'NİN DAĞINI, SUYUNU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Şikayet sonrası ifade veren Uslu, amaçlarının kimseye hakaret olmadığını, Çine'nin dağlarını, sularını, topraklarını koruma mücadelesi verdiklerini söyledi.

Şikayeti değerlendiren Çine Cumhuriyet Başsavcılığı, Uslu'nun sözlerinin içeriği itibarıyla iftira, küfür, onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici nitelik taşımadığı, haberde halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek bir ifadenin geçmediğini belirterek kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.


https://www.evrensel.net/haber/453033/akp-milletvekili-maden-sirketinin-is-takipcisi-sozlerine-takipsizlik-verildi


"Madran Dağı tam göğsünden vurulacak"

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...