8 Ocak 2022 Cumartesi

Didim'de RES için “Halkın Katılımı Toplantısı”na toplantının yapıldığı kahvehane sahibi bile katılmadı

 


08 Ocak 2022 00:21


Didim-Akköy'de yapılması planlanan rüzgar enerji santrali (RES) ve Patlatmalı Mobil Eleme ve Kırma Tesisi projesinin ÇED Halkın Katılımı Toplantısına halktan kimse katılmadı.

 

Özer AKDEMİR
İzmir

Didim-Akköy'de Enerji-SA şirketi tarafından yapılması planlanan rüzgar enerji santrali (RES) ve Patlatmalı Mobil Eleme ve Kırma Tesisi projesinin ÇED Halkın Katılımı Toplantısına halktan kimse katılmadı.

AKKÖY'DEN SADECE JANDARMA KOMUTANI İMZA ATTI!

Bugün (7 Ocak Cuma) Akköy'ün Park Kahvesi'nde gerçekleştirilmek istenen Akköy RES projesi ÇED Halkın katılımı toplantısına yöre halkından hiç kimse katılmazken, halk kahvehane çevresinde projeyi protesto etti. Protesto eylemine Didim Çevre Platformu (DİÇEP) ve Aydın Çevre ve Kültür Derneği (AYÇEP) üyeleri de destek verdi. Toplantının yapılacağı kahvehane çevresinde jandarmanın geniş önlem aldığı görülürken toplantının yapıldığı kahvehane sahibinin bile katılmadığı toplantı tutanağında Akköy'den sadece jandarma komutanının imzası yer aldı.

RESMİ TUTANAĞA GÖRE TOPLANTI YAPILDI

Halkın protestosuna rağmen tutulan resmi tutanakta toplantının açıldığını, şirket görevlisinin bilgi verdiği ileri sürüldü. Sunumların ardından halkın projeye ilişkin görüş ve önerilerin sorulduğunun belirtildiği tutanakta; "Toplantı alanının, kahvehanenin köşesinde protesto gerçekleştirildi" ifadelerine yer verildi.

 

HALKIN TUTANAĞI: "HALK KATILMAMIŞTIR"

ÇED Toplantısına katılmayan yurttaşlar ise kendi tutanaklarını yazdılar. Yurttaşların altına imza attıkları tutanakta ÇED toplantısı yapılmak istenen mekanın sağlıksızlığı, pandemi koşullarının varlığına dikkat çekilerek; "Toplantı açılamamıştır. Halkın katılımı olmamıştır. Halttan hiçbir birey mekanda bulunmamıştır. Muhtar da toplantıya katılmamıştır" denildi.

Didim Çevre Platformu'ndan Saime Özaslan ÇED toplantısına tepki gösterilerek, "Bundan sonra, bu toplantıların adını değiştirip ''halkın katılmasına gerek yok'' toplantısı yapsınlar!" dedi.


https://www.evrensel.net/haber/452169/didimde-res-icin-halkin-katilimi-toplantisi-na-toplantinin-yapildigi-kahvehane-sahibi-bile-katilmadi

4 ilin tarım, orman ve mera alanlarına onlarca RES direği dikilecek

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...