20 Şubat 2022 Pazar

Akhisar-Gördes karayolunda nikel madenine sülfürik asit taşıyan tanker kaza yaptı

 

20 Şubat 2022 08:24


Akhisar-Gördes karayolunda meydana gelen trafik kazasında Gördes yakınındaki nikel madenine sülfürik asit taşıyan tanker devrildi.

 


Fotoğraflar: Ramazan Koyuncu

 

Özer AKDEMİR

Manisa'da Akhisar-Gördes karayolunda meydana gelen trafik kazasında Gördes yakınındaki nikel madenine sülfürik asit taşıyan tanker devrildi. Tankerin deposunda delik olduğu ileri sürülürken içindeki sülfürik asitin dökülüp dökülmediğine dair net bir bilgi verilmedi.

"BU TANKERLERİN NE KADAR TEHLİKELİ OLDUĞUNU KAÇ KERE SÖYLEDİK"

Yeğenoba Köyü yakınlarında karşıdan gelen otomobille çarpışan Ahmet Yeniyörük'ün kullandığı tanker, kaza sonrası şarampole devrildi.

Gördes'in Fundacık-Çiçekli-Kabakoz ve Kalemoğlu köyleri yakınlarında yer alan Meta Nikel Kobalt Madenine sülfürik asit taşıyan tankerden sülfürik asit sızıntısı olup olmadığına dair net bilgi edinilemezken, kaza bilgisini Evrensel'e aktaran eski Kayacık belde belediye başkanı Ramazan Koyunlu, kendisine tankerin deposunda delik olduğu haberinin geldiğini söyledi.

Koyunlu, sülfürik asit taşıyan tankerlerin daha önce de birçok kez kaza yaptığını belirterek, "Bu tankerlerin ne kadar tehlikeli olduğunu kaç kere söyledik ama hiçbir önlem alınmadı. Madenin yol açtığı kirlilik bir yana adeta seyyar zehir depoları gibi dolaşan bu tankerler yüzünden tarımımız, içme sularımız, yerleyim yerleri tehdit altında" dedi.

DAHA ÖNCE DE DEFALARCA KAZA MEYDANA GELDİ

2016 Mart ayında meydana gelen tanker kazasında Göremez mevkiinde devrilen tankerden tonlarca sülfürik asit araziye döküldü.

Yine 2017 yılı Ocak ayında sülfürük asit yüklü tankerin Dingiller Köyü çıkışında devrilmesiyle birlikte tonlarca sülfürik asit toprağa karıştı.

Aynı yıl Haziran ayında yine Akhisar Gördes karayolunun 22. km'sinde meydana gelen kazada ise 27 ton sülfürük asit doğaya karıştı.

Sülfürik asit kamyonlarının kazalarıyla sık sık gündeme gelen yol, aynı zamanda İzmir'e içme suyu sağlaması için yapılan Gördes ve Başlamış Barajlarına da yakın bir konumda yer alıyor.


https://www.evrensel.net/haber/455481/akhisar-gordes-karayolunda-nikel-madenine-sulfurik-asit-tasiyan-tanker-kaza-yapti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...