21 Şubat 2022 Pazartesi

Şair Sina Akyol’u sevenleri uğurladı

 

21 Şubat 2022 11:04


Yaşamını yitiren Şair Sina Akyol için Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği veda töreni düzenledi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel


Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) İzmir Temsilciliği, Şair Sina Akyol için İzmir Sanat Nazım Hikmet Anıtı önünde veda töreni düzenledi.

Şair Akyol'un cenaze törenini Yazar Şair Namık Kuyumcu sunarken törene, Orhan Alkaya, Tuğrul Keskin, Hidayet Karakuş, Asuman Susam, Deniz Durukan, Veysel Çolak, Altay Öktem, Selami Karabulut, Semih Çelenk gibi şair, yazar, gazeteci dostları, sevenleri ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti, tiyatro sanatçıları, Akyol’un kitaplarının çoğunu basan Mayıs Yayınlarının sahibi Suat Çelebi ve yayıncı Fahri Özdemir de söz katıldı.

“ŞAİRLER YAPITLARIYLA SONSUZA DOĞAR”

Törende ilk söz alan TYS İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, “Şiir ağacımızdan bir yaprak daha düştü. Sina Akyol da bir şiirinde keşke cemre günlerinde olsaydık demişti. Maalesef onu cemre günlerinde kaybettik. İsmail Mert Başat, Güngör Tekçe, Salih Bolat’ın acısı dinmeden şimdi de Sina Akyol. Biliyoruz ki şairler ölmez, çünkü yapıtlarıyla sonsuza doğarlar öldükleri gün…” dedi.



Özer Akdemir | Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

“SİNA YÜREĞİYLE BÜYÜK BİR YER KAPLAYACAK”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de Şair Sina Akyol ile anılarından bahsederek, “Kaybettiğimizi öğrendiğimde en çok zarafeti kaybettiğimizi düşündüm. En çok da onu, o sakinliği, duruşuyla özleyeceğimizi biliyorum.  Aynı zamanda cemiyetimiz üyesiydi. İnsanlar evrende bedenleriyle değil yürekleri kadar yer kaplar. Sina büyük bir yer kaplayacak” diye konuştu.


Şair Tuğrul Keskin ise, “Kalanlara söylenecek söz var, giden gitmiştir artık. Kalanlar birbirlerinin hiç değilse kıymetini bilsinler. Artık biraz neşelerde buluşsak ne güzel olacak ya da Sina’nın kendi sözlerinde” diyerek şair Akyol’un şiirini okudu.

İnan Ersözlü de “Sina Akyol bir şiir ustası olması yanında çok iyi bir insandı erdemli, zarif çalışkan ve insan olarak şiirin ve hayatın karşısında mütevazılığını korumuş kıymetli bir dostumuzdur. Hepimiz için iyi bir örnek oldu” dedi.

“HECENİN PEŞİNDE TİTİZLENEN BİR ŞAİR”

Akif Kurtuluş ise “Çok özel bir edebiyat insanını kaybettik. Özelliği şiirinin yaşadığı dönemle birlikte düşünürsek ortalamanın dışında bir şiirini kurmasıyla ilgiliydi. Eleştirmenler ve zaman bunu daha iyi anlatacak. Onun dışında Sina Akyol’a çok teşekkür ederim beni arkadaşlığına aldığı için, o güzel şiirlerini bana okuttuğu için” diye konuştu.

 


Orhan Alkaya | Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

Orhan Alkaya da konuşmasında, arkadaşlığından bahsederek, “Çok yakın bir arkadaşımın gidişi karşısında ne söylenir bilmiyorum. Şiirinden bahsetmeyeceğim, tartışmasız kabul edilmiş bir şairdi. Onun eşsiz işçiliği ki tanığımdır kelimenin değil nerdeyse hecenin peşinde titizlenen bir şairdir” dedi.  


Şair Akyol’un cenazesi Narlıdere yeni mezarlığa götürüldü.

 https://twitter.com/evrenselgzt/status/1495762157056708608?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1495762157056708608%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.evrensel.net%2Fhaber%2F455572%2Fsair-sina-akyolu-sevenleri-ugurladi

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

(İzmir/EVRENSEL)

https://www.evrensel.net/haber/455572/sair-sina-akyolu-sevenleri-ugurladi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...