23 Ekim 2021 Cumartesi

Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu (AYEP) kuruluşunu ilan etti

 





Yıllardır çok çeşitli çevre sorunlarıyla boğuşan Aydın da ekoloji mücadelesine yeni bir soluk: Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu kuruluşunu ilan etti.

 

Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu | Fotoğraf: Evrensel

Yıllardır birçok ekolojik sorunla boğuşan Aydın’da bir süredir örgütlenme çalışmalarını sürdüren Aydın Ekoloji ve yaşam Platformu (AYEP) dün gerçekleştirdiği bir etkinlikle kuruluşunu ilan etti. Etkinlikte konuşan Efeler belediye Başkanı Fatih Atay milyon dolarlar kazanan JES şirketlerinin kendisini satın alamadığını ancak bazı belediye başkanlarını satın aldığını belirterek, “Şimdilik susuyorum” dedi.

“TÜRKİYE DÜNYANIN, AYDIN TÜRKİYE’NİN ÇÖPLÜĞÜ YAPILMAK İSTENİYOR”

Adnan Menderes Parkı Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen kuruluş etkinliğine Aydın, Çine, Söke, Germencik, Tire gibi yakın çevrelerden yaşam savunucuları, kurum temsilcileri ve köyüler katıldılar.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Av. Hicran Danışman “Türkiye dünyanın, Aydın Türkiye’nin çöplüğü olarak kullanılmak isteniyor” dedi. Aydın da önemli çevre ve sbağlık sorunlarına yol açan JES, maden işletmeleri, sanayi kuruluşları ve diğer ekolojik sorun kaynaklarına vurgu yapan Danışman, “AYEP, yaşanabilir bir Aydın, aydın bir gelecek mücadelesini hep birlikte örmek için kuruldu. Herkesi yaşamı savunma mücadelemizde birlikte omuz omuza mücadeleye davet ediyoruz” dedi. Açılış konuşmasının ardından Evrensel İzmir temsilcisi Özer Akdemir’in Aydın ve yöresindeki çevre sorunları ve ekoloji mücadelelerinden derlediği Çepeçevre Yaşam seçkisi gösterildi.

 

Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu | Fotoğraf: Evrensel

“JES’ÇİLER BAZI BELEDİYE BAŞKANLARINI SATIN ALDI”

Daha sonra konuşan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, “bu seçkide yaşam alanları, canları yandığı için çığlıklar atan halkımızdan tüm siyasetçiler ve yerel yöneticiler adına özür diliyorum. Bu bizim yaşamımız. Birileri çok para kazanacak diye yaşamımıza son verilmesine sessiz kalmayacağız. Kimseden de korkmayacağız. Milyon dolarlar kazanan JES’çilerin satın alamadığı bir belediye başkanıyım. Bazılarını satın aldı onlar. Hepsini bilen bir kişi olarak şimdilik susuyorum” dedi.

BİZİ BİZDEN BAŞKA DİNLEYEN, DUYAN YOK!

Etkinlikte evinin 60 metre yanında patlatmalarla madencilik yapılan Topçam Köylüsü Ali Coşkun “maden geldi artık kuş sesi duymuyoruz. Derelerimizden su akmıyor. Yaşanabilecek bir köyümüz kalmadı. Yetkililer sesimizi duymuyor. Birlikte mücadele ile bu sorunu çözebiliriz. Bizi bizden başka dinleyen yok” dedi. ÇİYAP sözcülerinden Ahmet Uslu ekoloji mücadelesi ve emek mücadelesinin birlikte olması gerektiğine vurgu yaparken, AYEP’den Gönül Hastaoğlu ise “Halk doğasını devletin elinden korumak zorunda kalıyor maalesef” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

 https://www.evrensel.net/haber/445941/aydin-ekoloji-ve-yasam-platformu-ayep-kurulusunu-ilan-etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...