22 Şubat 2023 Çarşamba

Çine Belediyesi: “Zeytinler gelişimlerini tamamladığı için başka yere taşındı”

 22 Şubat 2023 13:36


Çine Belediyesi zeytinlik alandaki ağaçların sökülerek taşınmasını ele aldığımız “Zeytinler sökülecek gıda çarşısı yapılacak” başlıklı haberimizle ilgili açıklama gönderdi.



Özer AKDEMİR
İzmir

Aydın Çine Belediyesi Yolboyu Mahallesi yakınında bulunan zeytinlik alandaki ağaçların sökülerek taşınmasını ele aldığımız “Zeytinler sökülecek gıda çarşısı yapılacak” başlıklı haberimizle ilgili açıklama gönderdi. Yolboyu Mahallesi’ndeki bahse konu alanın mülkiyetinin belediyeye ait tarla vasfında bir arazi olduğunu ileri süren Çine Belediyesi yanıtında, “Tarlamızda bulunan ağaçlar, belediyemizin park ve bahçe projelerinde kullanılmak üzere daha önce dikilmiş olup gelişimlerini tamamladıkları için yeni yerlerine taşınmaktadır. Belediyemizin rekreasyon çalışmalarında kullanılmak için taşınan ağaçlar, sık dikim yapılmış olan yerlerden seçilmiş olup, ağaçlarımızın daha sağlıklı büyüyebilmeleri için aynı zamanda seyreltme işlemi de gerçekleştirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

“ZEYTİN AĞACINA ZARAR VERMEDİK!”

Söz konusu alana dikilen ağaçlar arasında sadece Yolboyu Mahallesi’nden taşınan ağaçların değil, vatandaşların belediyeye bağışladığı ve yıkılan evlerin bahçelerinden sökülen ağaçların da yer aldığını iddia eden Belediye zeytin dikilen alanın ise AFAD tarafından belirlenen toplanma alanının dışında yer aldığını ileri sürdü. Belediye açıklamasında şöyle denildi; “Evciler Mezarlığı karşısında bulunan alana vatandaşlarımız tarafından moloz döküldüğü bunun yanı sıra alanın akşam ve gece saatlerinde de kötü niyetli bazı kişi ve kişiler tarafından kullanıldığı şikâyetleri gelmesi üzerine belediyemizce çalışma başlatılmıştır. İddia edildiği gibi zeytinlik alanlara ve zeytin ağaçlarına zarar verilmeyip dikilen ağaçlarımız yetiştiğinde yine halkımızın kullanımında ve hizmetinde olacaktır. Belirtilen alanla ilgili şu anda herhangi bir proje ya da çalışmamız yoktur.”

“O ZEYTİNLER TUTMAZ!”

Belediyenin açıklamasında sökülen zeytinleri fidanmış gibi göstermek istediğini belirten ÇİYAP Sözcüsü Ahmet Uslu ise “Fotoğrafları siz de görüyorsunuz. 40-50 yıllık zeytinlerin fidana benzer bir yanı var mı? Biz sökülen zeytin ağaçlarının durumlarını gördük. Yara bere içinde bir kısmı. O zeytinler tutmaz” dedi.

USLU: “BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BANA ORAYA GIDA ÇARŞISI YAPACAĞIZ DEDİ”

Zeytin ağaçlarının sökümü ile ilgili görüştüğü Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’un ve CHP İlçe Başkanının kendisine o alanda gıda çarşısı yapılacağını söylediklerini aktaran Uslu, “Şimdi bu söylediklerini inkar ediyorlar. Oysa geçtiğimiz haftalarda gıda işi yapan kişi ve kurumlarla toplantı yapıp gıda çarşısı işin görüşmüşlerdi” dedi. Uslu, zeytin ağaçlarlının dikildiği alanın halk tarafından deprem toplanma alanı olarak bilindiğini de yineledi.

 https://www.evrensel.net/haber/483145/cine-belediyesi-zeytinler-gelisimlerini-tamamladigi-icin-baska-yere-tasindi?a=Ub60


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...