22 Ocak 2016 Cuma

1000 ağaç bu kararı göremedi!

Urla Ovacık köylülerinin dört gözle beklediği mahkeme kararı çıktı ama

Özer AKDEMİR
Urla'nın Ovacık köyü yakınlarında yapılmak istenen 6 RES direği için 1800 ağacın kesimine yargı dur dedi. Köylülerin günlerdir nöbet tutarak kurtarmaya çalıştığı ağaçlara yargı da sahip çıktı. Bu karar çıkana kadar 1000'e yakın ağaç ne yazık ki kesildi.

1000 AĞAÇ KESİLDİ
Urla Ovacık Köyü Arapdağı mevkiinde AKP'ye yakınlığı ile bilinen Sancak Holdinge ait Hassas Teknik Enerji şirketi tarafından yapılmak istenen RES'ler için ağaç katliamı geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Sabahın erken saatlerinde kesim yapılacak alanı kuşatan jandarma ve şirket güvenlik güçleri köylüleri ormanlık alana sokmamış, köylüler ve Urla'dan vatandaşlar alana gelene kadar yaklaşık 1000 ağaç kesilmişti.

ŞİRKET HER FIRSATTA AĞAÇ KESTİ
Henüz mahkemesi devam eden davada apar topar yapılan bu ağaç katliamına karşı köylülerin avukatı EGEÇEP Hukuk Komisyonu üyesi Hande Atay mahkemeye acil olarak yürütmeyi durdurulması talebiyle başvurmuştu. Bir yandan mahkemeden gelecek olumlu karar beklenirken köylüler de alanda nöbet tutmaya, ağaçları kurtarmaya çalışmışlardı. Köylülerin bölgeden uzaklaşmasını fırsat bilen şirket ise, her boşlukta ağaç kesimine devam ediyordu. Şirket elemanları dün de sabah saatlerinde köylüler bölgeye gelmeden önce 20 kadar ağacı kestiler.

"TELAFİSİ GÜÇ ZARARLARA..."
Nihayet köylülerin ve yaşam savunucularının beklediği karar dün öğle saatlerinde çıktı. Av. Hande Atay'a tebliğ edilen İzmir 1 İdare mahkemesi kararı, en azından yeni bir karar çıkana kadar ağaç kesimlerini durdurdu. Oybirliği ile alınan kararda şu ifadelere yer verildi; "Dava konusu işlemin RES kesin izin işlemi olması, ormanlık alanda ağaç kesiminin başlamış olması, işlemin yürütülmesi durumunda telafisi güç zararlara neden olabilecek nitelikte bulunması..." gerekçeleriyle yürütmesi durduruldu. Mahkeme davanın ara karar cevapları geldikten sonra ya da cevap verme süresi bittikten sonra yeniden incelenerek karar verilinceye kadar yürütmesinin durdurulduğunu belirtti. Köylülerin avukatı Hande Atay, mahkeme yeni bir karar verinceye kadar alanda hiçbir ağaç kesiminin yapılamayacağını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...