31 Ocak 2016 Pazar

RES’men yıkıp gitmişler!..



Sarpıncık’ta şirket çekildi ve RES tahribatının boyutları ortaya çıktı:
Özer AKDEMİR
İzmir
Karaburun Sarpıncık Köyü yakınlarındaki RES inşaatları yöre halkının tepkileri ve ÇEHAV üyesi avukatların girişiminin ardından çıkan mahkeme kararı ile yine durdu ama yörede de büyük bir tahribat olduğu belirtiliyor.
Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra Dilli, önceki gün akşam mahkeme kararını öğrendiklerinde hemen Kaymakama ve Jandarmaya başvurarak çalışmanın bir an önce durdurulmasını istediklerini belirterek, “Cumartesi pazarı da dikkate alarak tahribatı önlemek için mahkeme kararı derhal uygulansın dedik dilekçelerimizde. Ertesi gün sabah da 40 kadar davacı ile Sarpıncık Köyü yakınlarındaki şantiye alanına gittik” dedi. 8-9 konteynerin bulunduğu alanda karşılarına yetkili olarak kimsenin çıkmadığını aktaran Dilli, “Bunun üzerine biz de mahkeme kararını konteynerin üzerine astık. Zaten çalışma bizim dilekçelerimizin ardından durdurulmuş. Araçları da aşağıya indirmişler. Bir tane kepçe kalmış o da çalışmıyor” dedi. 
KORKUNÇ TAHRİBAT VAR!
Arazideki tahribatı korkunç olarak niteleyen Dilli; “Arka taraflara bile girmişler. Hızla yapalım diye 3 tribün konacak kadar alan açmışlar. Çıkan toprakları da vadilere yığmışlar. Kayalık bölge de olduğu gibi kesilmiş, çukurlar açmışlar. Şimdiye kadar böylesi bir tahribat görmemiştim” diye konuştu. Dilli mahkeme kararını köy kahvesine de astıklarını kaydetti. 
SAVUNMA İSTENDİ SALDIRIYA GEÇTİLER
Karaburun Sarpıncık Köyü yakınlarında Çalık Grubu tarafından yapılmak istenen RES’lerle ilgili verilen ÇED raporuna yapılan itiraz üzerine mahkeme raporu veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 15 gün savunma süresi vermişti. Daha savunma süresi dolmadan RES şirketi araziye girerek çalışmalara başlamasının ardından 70’in üzerinde Karaburunlu yurttaş adına davayı yürüten ÇEHAV’lı avukatlardan Cem altıparmak, mahkemeye Acil Yürütmeyi Durdurma başvurusunda bulunmuştu. Altıparmak’ın “gecikilmesi durumunda bölgede tartışacak bir şey kalmayacak” içerikli başvurusunu aynı gün karara bağlayan İzmir 6. İdare mahkemesi şirketin çalışmasını durduran bir karara imza attı. Bu mahkeme kararından sonra birkaç günde yörede önemli tahribat yapan şirket çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı. 
Eklenme Tarihi: 30 Ocak 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...