13 Ocak 2016 Çarşamba

Artvin Cerattepe yine hareketlendi



Özer AKDEMİR

20 yılı aşkın bir zamandır siyanürle altın işletmeciliği yapılmak istenen Artvin Cerattepe yine hareketlendi. Yeşil Artvin Derneği tarafından "ACİLLL" kodu ile geçilen mesajda tüm Artvinliler acil olarak Cerattepe'ye çağırıldı. "Maden şirketi,orman bölge müdürlüğü personeli ve jandarma eşliğinde Cerattepeye çıkıyor" denilen mesaj derneğin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

ARTVİNLİLER CERATTEPEYE ÇAĞIRILDI
Telefonla ulaştığımız Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve dernek eski yöneticilerinden Göksel Bozkurt, şirket elemanlarının nöbet tutulan yolların dışından başka bir bölgeden Cerattepe'ye çıktıklarını belirterek, kendilerinin de Cerattepe'ye doğru yola çıktıklarını söylediler.  Dernek iletişim kanallarından geçilen mesajda "Tüm dostları acilen Cerattepeye bekliyoruz" denildi.

YAŞAM NÖBETİ SÜRÜYOR
Dünyaca ünlü Kafkasör yaylalarına sekiz Artvin kent merkezine 16 kilometre uzaklıkta Cerattepe'de işletilmek istenen altın ve bakın madenine karşı yıllardır direnen Artvinliler, madenin AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cengiz Holdinge satılması sonrası yeniden nöbete başlamışlardı. Şirketin Cerattepe'de çalışmasına Kafkasör yaylası yakınlarında kurdukları barikatlar ve dağın çeşitli yerlerine kurulan nöbet noktaları ile izin veremeyen Artvinliler, nöbetlerini ağır kış koşullarına rağmen gece gündüz devam ediyorlar.

CERATTEPE YİNE GEÇİLMEDİ

Akşam saatlerinde Yeşil Artvin Derneği jandarma desteğinde Cerattepe'ye girmek isteyen altın madencilerinin bir kez daha püskürtüldüğünü açıkladı. Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama şöyle: "Cerattepeye arkadan dolaşarak girmek isteyenler bir kez daha makus talihlerine yenildi.Bugün gün boyu yaşanan gelismelerle ilgili saat 18.00de Valilik önünde basın açıklaması yapılacaktır.Artvin halkı birkez daha CERATTEPE GEÇİLMEZ dedi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...