17 Temmuz 2013 Çarşamba

EGEÇEP’ten ‘direnişe devam’ çağrısı



EGEÇEP tüm yaşam savunucularına talan yasaları geri çekilene ve hükümet istifa edene kadar direnişe devam çağrısı yaptı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilglii Ege Çevre ve Kültür Platformu yazılı bir basın açıklaması yaptı. “Bir ağaç ölür bir halk uyanır” başlıklı basın metninde bugüne kadar siyasi iktidar tarafından doğa ve insan üzerinde uygulanan yağma ve talan politikalarının Taksim Gezi Parkı ile simgeleştiği dile getirildi. TOMA’lar ve biber gazı eşliğinde Taksim Gezi Parkında başlayan ağaç katliamının bir ağacı öldürürken bir halkı uyandırdığını belirten EGEÇEP basın metninde şöyle denildi (İzmir/EVRENSEL)
http://www.evrensel.net/news.php?id=58709
5 Haziran 2013

BİR AĞAÇ ÖLÜR, BİR HALK UYANIR

Bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü' daha utancına utanç, isyanına isyan katarak geldi. Bugüne kadar siyasi iktidar tarafından doğa ve insan üzerinde uygulanan yağma ve talan politikaları Taksim Gezi Parkı ile simgeleşti.

Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilerek AVM ve rezidansa dönüştürülmesi ve yayalaştırılması masallarına karşı süren mücadelede insanlara uygulanan şiddete karşı başlayan direniş memleketin dört bir yanına yayıldı. Yıllardır doğayı ve emeği fütursuzca katleden ve sömüren siyasi iktidarın bugüne kadar uyguladığı tüm hukuksuzluklara, adaletsizliklere, eşitsizliklere halk isyan etti. Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçlarla birlikte halkının canına da kasteden siyasi iktidar Türkiye'nin dört bir yanında devlet terörünü bir kez daha en vahşi haliyle sergiledi. TOMA’lar eşliğinde gaz sıkarak ağaç katliamına başlandı. Ama bu hareket bir ağacı öldürürken bir halkı uyandırdı…

“Her yer Taksim her direniş” diyen binlerce insan sokaklarda direnişe destek veriyor, büyük bir dayanışma sergiliyor. Yüzbinler sokaklarda bu vahşeti protesto ediyor, direnişi büyütüyor. Halkına zulmeden ülkenin Başbakan’ı halkı daha da gererek, tehdit ederek “gezi”ntiye çıktı.

Turgutlu Çaldağı’nda, 18 bin dönüm arazide yaklaşık 2 milyon ağacın kesilmesinin altına imza atanlar, Manisa ovasının üstüne sülfirik asit yağmuru yağmasına izin verenler, Uşak Kışladağ’da, 600 hektar alanın delik deşik edilmesinin önünü açanlar, bir köylü bir ağaç kesti diye hapse atarken Altıncı şirketin binlerce ağacı kesmesine onay verenler, Bergama – Ovacık’ta, dünya çevre gününde yaşam savunucularına saldıranlar, dünya çevre gününde madenci şirketlerle birlikte hazırladıkları maden talanı yasasını çıkaranlar, sayısız yargı kararına karşın Bergama Ovacık’ta altın madeninin işletilmesine göz yumanlar, İzmir Efemçukuru’nda, İzmir halkının suyunu zehirleyecek olan Efemçukuru altın madenini onaylayanlar, köylülerin tarlalarını altıncı şirket için kamulaştıranlar, aydınları, bilim insanlarını, avukatları sanık yapanlar ve bunlar için memleketine sahip çıkan onurlu insanlara çapulcu diyenler isyanımıza isyan kattınız, mücadelemize mücadele, binlerce “teşekkürler”…

Bugüne kadar derelerimizi, denizlerimizi, yer altı sularımızı, kıyılarımızı, ormanlarımızı, meralarımızı, biyolojik çeşitliliğimizi yasal düzenlemelerle bir bir sermayenin talanına açanlara, doğal ve kültürel varlıklarımızı yok edenlere, yaşam alanlarımıza saldıranlara karşı geleceğine sahip çıkan insanlar toplumsal dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltmeye devam edecektir.

Bergama’dan Erzincan’a, Artvin‘den Isparta‘ya, Tunceli‘den Rize‘ye, Uşak Eşme’den Mersin Akkuyu’ya, Aliağa’dan Sinop’a, Gördes Çaldağı’ndan Sivas’a kadar adını sayamadığımız tüm çapulculara bin selam olsun, her yer Taksim her yer direniş olsun.

Tüm yaşam savunucuları Kazdağları’nı, İzmir’in, ülkenin tüm sularını, ormanlarını, havasını kapitalist talana, sömürüye karşı korumak için; yaşamdan, emekten, doğadan yana yeni bir dünya kurana değin direnecektir!

EGEÇEP Yürütme Kurulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...