17 Temmuz 2013 Çarşamba

Özer Akdemir’e açılan dava hepimize açılmıştır

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Kazdağları’nda altın madencisi şirketler tarafından yapılan talana karşı halkın mücadelesiyle ilgili yaptığı haberler nedeniyle Evrensel Gazetesi muhabiri ve Hayat Tv Çepeçevre Yaşam programı yapımcısı Özer AKDEMİR'e dava açılması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özer Akdemir'e açılan dava hepimize açılmıştır başlıklı açıklama şöyle:

ÖZER AKDEMİR’E AÇILAN DAVA HEPİMİZE AÇILMIŞTIR


Evrensel Gazetesi yazarı ve EGEÇEP Yürütme Kurulu Üyesi arkadaşımız Özer Akdemir’in Kazdağları’nda madenci şirketler tarafından yapılan talana karşı halkın mücadelesiyle ilgili yaptığı haberi için hem Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tekzip kararı verilmiş hem de hakkında tazminat ve ceza davası açılmıştır.

Özer Akdemir’in “Yevmiyeci Hoca” Tartışması ve Yevmiyeler Madenciden başlıklıhttp://www.evrensel.net/news.php?id=54072,
http://www.evrensel.net/news.php?id=53673
haberlerine konu olan “Hoca”, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Bülent Gülçubuk’tur. Gülçubuk’un madenci şirket tarafından madencilere yönelik halkın tepkisini azaltmak için köylülere eğitim vermek amacıyla Bayramiç Muratlar Köyü’ne geldiğini iddia eden köylülerin tepkisini konu alan haberdeki bilgiler nedeniyle arkadaşımız Özer Akdemir hakkında ceza ve tazminat davası açılmıştır. Haberlerde iddialara karşılık Gülçubuk’un da görüşüne yer verilmesine ve haklarına saygı gösterilmesine rağmen, haber kendisi tarafından yalanlanmıştır. Oysa, Gülçubuk’un üyesi olduğu dernek tarafından bilgilerin doğrulanması halkın neden böyle tepkili olduğunun anlaşılması için yeterlidir. Amaç, kamuoyunu bilgilendirme görevi olan gazetecilerin sindirilerek halkın sesinin duyulmasının önüne geçilmesi, bilgi alma hakkımızın elimizden alınmasıdır.

Bu süreç bize hiç yabancı değil. Biz yaşam savunucularına nasıl saldırıldığını biliyoruz. Biz yaşama hakkına sahip çıkanların nasıl susturulduğunu biliyoruz. Biz halkın haber alma özgürlüğünün nasıl engellendiğini biliyoruz. Biz halkın gerçekleri görmesinin önüne nasıl geçildiğini biliyoruz. Biz sermaye ve siyasi iktidar için makbul haberciliğin “penguen” habercilik olduğunu biliyoruz. Biz avukatlarımızın sanık yapıldığı, adliyede avukatların, görevi başında hasta bakarken doktorların gözaltına alındığı bir ülkede yaşıyoruz. Ve biz Başbakanı’nın bile halkının gözünün içine baka baka doğruları söylemediği bir ülkede yaşıyoruz.

Her zaman yaşam hakkı mücadelesi verenlerin sesi olan Özer Akdemir’e açılan dava hepimize açılmıştır. Bu haksızlığa karşı, daha önce benzer davalarda olduğu gibi, birlikte mücadele edecek, yalanı ve talanı deşifre etmeye devam edeceğiz. Tüm yaşam savunucularını da bu mücadelede birlik olmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz.

EGEÇEP Yürütme Kurulu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...