17 Temmuz 2013 Çarşamba

Yaşam ve Çevre Politikaları Çalıştayı başladı



Özer Akdemir

Çevre mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen Yaşam ve Çevre Politikaları Çalıştayı başladı. İki gün sürecek olan çalıştayda iktidarın enerji, maden ve su politikalarının yaşam alanları ve doğal varlıklar üzerinde yarattığı tahribat, rant odaklı kentsel dönüşüm planları gibi konular tartışıldı. Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya yaşam yerel direnişlerden katılanlar alanlarındaki mücadele ile ilgili bilgiler verdiler. Çalıştayın ilk gününde yapılan konuşmalarda daha çok Gezi Parkı direnişi ve sonrası ile ilgili görüşler ifade edildi. Doç. Dr. Şükrü Aslan, Gezi parkı direnişinin çok çeşitli kesimlerin hukuksuzluğa olan tepkisini ortaya koyduğunu belirtirken, “Türkiyede artık bu yeni dönemde tartışma yasalara göre değil meşruiyete ve hukuka göre yapılacaktır” dedi. Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Besime Şen “kentsel siyasette sınıfsal sınırlar” konulu sunumunda, kent siyasetindeki dönüşümleri tarihsel süreci içerisinde ele aldı. İktidarların yasaları deforme ederek davranma biçiminin Özal döneminde de olduğunu belirten Şen, bunun sistematik olarak uygulanmasının 2000’lı yıllarda başladığını kaydetti.

İSTANBUL AVM SAYISINDA DÜNYA 5.Sİ!

Kent Plancısı Emrah Tuncer, iktidarın egemenliğini devamı için kentleri planlarken uyguladığı yöntemleri sıralarken, AVM’leri sermayenin gizli mekanları olarak tanımladı. Tuncer, İstanbul’un AVM sayısı itibariyle dünyada 5. olduğunu söyledi. Programın öğleden sonraki bölümünde “Doğanın talanı ve ekolojik kriz”, “Sanayileşme ve enerji politikaları” başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi. İlk günü son oturumunda gazetemiz muhabiri Özer Akdemir, “Yaşam nöbetlerinden kesitler” adıyla, çevreci halk direnişlerini ele alan Çepeçevre Yaşam Programın bölümlerinden kısa bir film gösterimi gerçekleştirdi.

(İstanbul/EVRENSEL)
www.evrensel.net/news.php?id=60783www.evrensel.net/news.php?id=60783


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...