22 Kasım 2012 Perşembe

Altıncı Filo, ÇED’e geliyor!


Geçtiğimiz haftalarda Kirazlı’da kapasite artışı nedeni ile yapılan halkın katılımı toplantısının bir benzeri 16 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Şubat ayında gerçekleştirilen ÇED toplantılarına bağlı olarak yapılacak kapasite artışıyla işgalci altın madencileri, ‘halkı kandırma’ toplantılarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.
Çanakkale ve bölgesini deyim yerindeyse “işgal eden” altın madeni firmaları, gözlerini büyük pastaya dikti. Sadece altını çıkarmakla kalmayıp, doğanın tamamen katli ve yaşamın son bulması içim mücadele eden “altıncı filo” kapasite artırımına gidiyor. Maden aramasının yapıldığı bölgedeki halkı yok sayan maden şirketleri, 16 Ekim tarihinde Kızılelma Köyü, köy kahvehanesinde yeni bir toplantıya imza atacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmi sitesinde yayınlanan duyuruda toplantının yer ve saati ile ilgili bilgiler verildi. Yapılan duyuruda, “Çanakkale İli Çan İlçesi, Söğütalanı Köyü Mevkii ve Bayramiç İlçesi, Karaköy Köyü Mevkiinde, Kuzey Biga Madencilik San. Tic. A.Ş. tarafından 142.857 onsluk altın ve 271.000 onsluk gümüş üretim kapasiteli ‘Ağı Dağı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Projesi’ projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan dosya ile ilgili 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince oluşturulan komisyon tarafından değerlendirme yapılmak üzere ÇED süreci başlatılmıştır” denildi. Duyuruda ayrıca, “Ağı Dağı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Projesi’, projesine anılan yönetmeliğin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında bilgilendirmek görüş ve önerilerini almak amacıyla aşağıda belirtilen yer, tarih ve saatte Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilecektir” denildi.
Toplantı Yeri : Çanakkale İli, Çan İlçesi, Kızılelma Köyü, Köy Kahvesi (Eski Sağlık Ocağı Altı)
Toplantı Tarihi : 16.10.2012
Toplantı Saati : 11.00
Toplantı Konusu : Ağı Dağı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Projesi

 http://www.canakkaledesin.com/?p=1915

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...