22 Kasım 2012 Perşembe

Kim bu kalemşorlar?


 http://www.canakkaledesin.com/?p=2099


 Çanakkale Çevre Platformu sözcüsü Hicri Nalbant, altıncılarla ilgili bomba bir açıklamaya imza attı. Nalbant, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Çanakkale Halkevi’nin de destek verdiği açıklamada altın madencilerine destek veren, madencilerden alındığı iddia edilen para karşılığı haber yapan gazeteleri deşifre etti.
Asılında ne olduysa Kızılelma Köyü’ndeki Halkı Bilgilendirme Toplantısı’nda (ÇED toplantısı) oldu. Bir yerel gazete “Siyanürden değil klordan kork” başlığını atarak, toplantı günü köylüye gazeteyi ‘ücretsiz’ olarak dağıttı. Her şey buradan başladı. Söz konusu yerel gazetenin, altıncılardan aldığı para karşılığı haber yaptığını dile getiren Nalbant, kısa süre içinde ilgili gazete ve benzeri haber yapan diğer yayın organlarını deşifre edeceklerini açıkladı. ÇED toplantısından bir süre sonra Nalbant, kameralar karşısına geçerek, altın madencileri safında yayın yapan basın organlarını açıkladı. Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, “Emperyalistlerin aşırı güç kullanarak geçemedikleri Çanakkale’yi şimdi işbirlikçileri ve bazı kalemşorları ile birlikte geçmelerine, işgal edip sömürmelerine izin vermeyeceğiz. Vatanımızı savunacağız. Ülkemize ve Kazdağlarına olan borcumuzu ödeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

“Alamos Gold’un sesi”

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, yaşananları kronolojik sıra ile anlattı. Nalbant, “16 Ekim 2012 Salı günü Çan İlçesi Kızılelma Köyünde Ağı Dağı Altın Madeni Ocağı Projesi kapasite artırımı ÇED’i yapıldı. ÇED öncesinde ÇED sırasında ve sonrasında yaşananlar ibret vericidir. 14 Ekim 2012 Pazar günlü Alamos Gold Şirketinin borazanı, Alamos Gold un sesi haline dönüşmüş yerel gazetede ‘siyanürden değil, klordan kork’ haberi yayınlandı. Haberde özetle siyanürün dünya üzerinde hiç ölüme neden olmadığı, kanser yapmadığı, klorun kansorejen olduğu iddiası firma yetkilisinin ağzından manşetten verildi. Gazetenin bu baskısı çoğaltılarak 16 Ekim günü Kızılelma ÇED toplantısında katılanlara dağıtıldı. Bu cesurca, cahilce ve halkın sağlığı açısından çok tehlikeli ve yanlış haberi yayınlayan gazete Çanakkale Tabip Odasının konu ile ilgili basına açıkladığı gerçekleri anlatan ve haberi yalanlayan bilimsel raporunu her nedense yayınlamadı” dedi.

“Ali Kemalleri hatırlıyoruz”

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, “Şimdi buradan soruyoruz. Maden şirketinin teşekkür yazısında da isimleri geçen kişilerin böyle bir toplantıda onur konuğu olarak yer almaları ve takdirle karşılanmaları ne anlama gelmektedir? Yine bazı yerel gazetelerin bu gelişmeler karşısında suskun kalarak altın tekellerine destek oldukları dikkatlerimizden kaçmamaktadır. Bu gelişmeler bize kurtuluş savaşı yıllarındaki mütareke basınını ve kalemşörleri, Ali Kemalleri hatırlatmaktadır. Emperyalistlerin aşırı güç kullanarak geçemedikleri Çanakkale’yi şimdi işbirlikçiler ve bazı kalemşörlerle birlikte geçmelerine, işgal edip sömürmelerine izin vermeyeceğiz. Vatanımızı savunacağız. Ülkemize ve Kazdağlarına olan borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...