22 Kasım 2012 Perşembe

Altıncılarla ne konuştunuz?

Ekonomi Bakanı Zafer Bakan Çağlayan’ın da katıldığı altıncılara özel yapıldığı iddia edilen ‘gizli’ toplantı TSO Meclisinde konuşuldu. Meclis eski Başkanı Ali Tamer Balçık’ın, “altıncılarla özel olarak yapıldığı söylenen toplantıda ne konuştunuz?” şeklindeki sorusuna, TSO yönetiminden ses çıkmadı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Eylül ayı içinde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığı ziyaret gündemden düşmüyor. Çağlayan’ın ziyaretinin ardından sitemizin duyurduğu “Bakana özel uçak ve gizli toplantı” haberi ile ilgili kentte konuşulanlar TSO meclisinde masaya yatırıldı. Meclis eski Başkanı Ali Tamer Balçık, aralarında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, AKP’li vekil Mehmet Daniş, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve Berkin Akol’un katıldığı toplantının ayrıntılarını sordu. Altıncı firmaların temsilcileri ile yapıldığı ileri sürülen ve kentte Ekim ayı içinde de konuşulan toplantının ayrıntıları merak edilirken, TSO Meclis üyesi Tamer Balçık, toplantıda nelerin konuşulduğunun açıklanmasını istedi.

TSO’daki toplantıdan TSO’nun haberi yok!
Meclis eski Başkanı ve meclis üyesi Tamer Balçık’ın “Kentte konuşulan ve basın organlarında genişçe bir yer bulan bu toplantıda neler konuşuldu. İddialara göre toplantıda hem Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, hem de Yönetim Kurulu üyesi Berkin Akol de bu toplantıya katıldı. Meclis üyesi olarak odamızda yapılan bu toplantıların ayrıntılarını merak ediyoruz” dedi. Bunun üzerine TSO Başkanvekili Kemal Karakaş, Başkan Bülend Engin’in Meclis toplantısında olmadığını dolayısıyla kendisinin de bir bilgisinin olmadığını dile getirdi. Bunun üzerine toplantıya Engin’in dışında katılan tek isim olan Berkin Akol ise “Ben toplantının son dakikalarına müdahil oldum, konuyu bilmiyorum” demekle yetindi.

Can simidi Genel Sekreter oldu!
ÇTSO yönetimine yönelik sorular üzerine tatmin edici bir cevap verilmemesi nedeni ile TSO Genel Sekreteri Sema Sandal açıklama yapma gereği duydu. Sandal, toplantı organizasyonunun ve katılımcı isimlerin Bakanlık tarafından belirlendiğini ÇTSO’nun toplantı hakkında bilgisi olmadığını, sadece yer tahsis ettiklerini dile getirdi. Ancak bu cevap da meclis üyeleri için yeterli olmadı.

Peki ya eski yönetimin aldığı karar?
Toplantıda soruları yönelten eski yönetimde Meclis Başkanı olarak görev yapan Ali Tamer Balçık, önceki yönetimde alınan bir kararı hatırlattı. Çanakkale ve bölgesinde turizm ve doğal denge gibi unsurlar göz önüne alınarak altın madeni arama çalışmalarına karşı alınan kararı hatırlattı. Ancak Balçık’ın hatırlattığı bir kararın ardından da mevcut yönetimden herhangi bir cevap gelmedi. TSO yönetimi bu ayki meclis toplantısındaki eleştirileri de susarak geçirdi. Ya önümüzdeki ay…?
http://www.canakkaledesin.com/?p=2116

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...