22 Kasım 2012 Perşembe

Bakanın uçağını altın tekelleri mi kiraladı?


  • ÇANAKKALE Çevre Platformu, Kazdağlarında devam eden altın işletmeciliğinin bölgenin orman örtüsüne olduğu kadar, ekonomisine ve su kaynaklarına da çok büyük zararlar vereceği uyarısını yineledi.
    Çanakkale ÇEP Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde kente gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı getiren özel uçağın Kanadalı altın madencisi Omsan tarafından kiralandığı iddialarına dikkat çekildi.
    Kazdağları yöresinde hâlâ sulanabilecek alanların yüzde 31’inin su beklediğine dikkat çeken Nalbant, “Çok uluslu altın tekellerine, kirletip yok etsinler diye tahsis edebileceğimiz bir gram suyumuz yoktur” dedi.
    Son dönemde Çanakkale Kızılelma Çamyurt ve Balıkesir Havran’da çıkan orman yangınlarının düşündürücü olduğunu belirten Nalbant, “Yöre köylülerinin kesmek istemedikleri ağaçlar çıkarılan yangınlarla yok edilmek mi istenmektedir” diye sordu.
    REKTÖR BUNU NİYE GÖRMÜYOR?
    Açıklamasında Karabiga’da kurulacak termik santralin olumsuz etkilerine de değinen Nalbant,“Son günlerde ilimizi ziyaret eden Sanayi Bakanının uçağını altın tekellerinin temin ettiği Çanakkale basınında da yer bulmuştur” diye konuştu. Bakanla birlikte düzenlenen toplantının halktan gizlenmeye çalışıldığını belirten Nalbant, muhalif olabilecek kurumların toplantıya çağrılmadığının altını çizdi. Çanakkale’de her şeyin güllük gülistanlıkmış gibi bir ortam yaratıldığını ifade eden Nalbant, On Sekiz Mart Üniversitesinden bazı öğretim üyelerinin de altın tekellerine ÇED hazırladıklarını iddia etti. Açıklamasında üniversite rektörünü de eleştiren Nalbant, “Üniversite rektörümüzün domatesten depreme kadar her konuda konuştuğunu da bilmeyen yoktur. Kazdağlarından hava soluyan, su içen, beslenen birisi olarak Kazdağları hançerlenirken rektörün hiç ses çıkarmaması, suskun kalması, altın tekelleri yararına olacağı için midir” dedi.
    Nalbant Çanakkale Çevre Platformunun yöre halkı ile birlikte mücadeleye devam edeceğini dile getirdi. (Çanakkale/EVRENSEL)
     http://www.evrensel.net/news.php?id=37551

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...