22 Kasım 2012 Perşembe

HES’e karşı festival


  • Burak Şefkat
  • HES mücadelesi veren köylüler 28 Ekimde festival düzenleyecek. Boğazpınar ve Olukkayağı köyü sınırlarından geçen Kadıncık Çayı üzerine, Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından hidroelektrik santral yapılmak isteniyor. Köylüler, yakın zamanda düzenledikleri HES karşıtı eylemin ardından, ÇED toplantısına da izin vermemişti.
    Köylüler seslerini, bu kez düzenleyecekleri festivalle duyurmayı hedefliyor. Karasu Kültür ve Sanat Festivali adıyla düzenlenecek olan etkinliğe İlkay Akaya, Bilal Mazlum, Doğa Yavuz Uydacı gibi sanatçılar katılacak. Festival kapsamında düzenlenecek olan panelde, gazetemiz İzmir Muhabiri ve Hayat TV Çepeçevre programı yapımcısı Özer Akdemir ve Tüm Köy Sen Genel Merkez Yöneticisi Satılmış Başkavak konuşmacı olacak. Festivalde, Karasu Şelalesine doğa gezisi yapılacak. Gezide, HES projesinin hayata geçmesi halinde kaybedilecek doğa güzelliği gözler önüne serilecek.  Festivale, çevre illerden de katılım bekleniyor. (Tarsus/EVRENSEL)
    http://www.evrensel.net/news.php?id=39144 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...