6 Kasım 2012 Salı

Talana mahkeme freni

  • KOZAK Yaylasında işletilmek istenen altın madenine yargı dur dedi. EGEÇEP bileşeni İzmir-Bergama-Eşme-Sivrihisar Havran/Küçükdere Elele Hareketi tarafından açılan davada mahkeme Kozak Yaylası Yerlitahtacı Altın Madeni’ne verilen ÇED olumlu raporunun yürütmesini durdurdu.
    20 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ
    Mahkeme kararı ile ilgili İzmir Tabip Odası’nda bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşan Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Dr. Oya Otyıldız, yaşam alanlarını kirleten Bergama-Ovacık Madeni’ne karşı 20 yıldır mücadele verdiklerini hatırlatarak, köylülerin direnişinin yanı sıra onlarca mahkeme kararı ile altın işletmesinin kamu yararına aykırı olduğunun ortaya konduğuna dikkat çekti. Davanın avukatı Arif Ali Cangı ise, Kozak yaylasında altın madenlerinin açılması durumunda burada ciddi bir ekolojik tahribat yaşanacağına dikkat çekerek, bu tahribatın bütün Ege bölgesini etkileyeceğini söyledi. Cangı, bu tür tahribatların önlenmesi konusunda halkın tepkisinin çok önemli olduğunu vurguladı. 
  • Eklenme Tarihi: 06 Kasım 2012
  • http://www.evrensel.net/haber/40129/talana-mahkeme-freni(İzmir/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...